Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Kate DiCamillo

Tri hrabrice : Louisianin put kući

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Dina Morić Bošnjak
  • 11/2019.
  • 176 str., meki uvez
  • ISBN 9789533137261
  • Cijena: 69.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Louisianu baka probudi usred noći i one napuštaju kuću i sve prijatelje. U početku se Louisiana baš ne uzbuđuje jer je to baka radila i prije. No ovaj je put drugačije i Louisiana shvaća da se baka ne misli vratiti. Nakon što su zastale u nekom gradiću, započinje Louisianina avantura u kojoj će pokazati snagu za koju nije bila svjesna da je posjeduje te snalažljivost i odlučnost pobrinuti se za bolesnu baku. Pri tome će upoznati razne zanimljive stanovnike grada, otkriti kako prepozntati dobrotu i pronaći put kući.

Nakon romana „Tri hrabrice, Raymie Nightingale“ Kate DiCamillo odlučila je ispričati i Louisianinu priču u obliku dnevnika u profinjenom i nježnom romanu "Tri hrabrice : Louisianin put kući"

Kate DiCamillo omiljena je autorica mnogih knjiga za mlade čitatelje uključujući dvije nagrađene Medaljom Newbery: "Priča o mišu zvanom Despero" i "Flora i Ulysses". Odrasla je na Floridi, a kad je imala dvadesetak godina, preselila se u Minnesotu, gdje su je čežnja za domom i žestoka zima potaknule da napiše svoju prvu objavljenu priču "Sve zbog Winn-Dixieja". Ta je knjiga proglašena Počasnom knjigom Newbery, a za njome su slijedile mnoge druge nagrađene priče.

Uz priče, Kate Di Camillo napisala je i nekoliko slikovnica i tri serije za čitatelje-početnike.

Kate DiCamillo izabrana je za Nacionalnu veleposlanicu književnosti za mlade 2014. – 2015. O toj misiji i o snazi priče ona kaže: "Kad čitamo zajedno, povezujemo se. Zajedno, mi vidimo svijet. Zajedno, vidimo jedni druge."

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –