Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Kate DiCamillo

Raymie Nightingale : Tri hrabrice

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Branka Maričić
  • 07/2018.
  • 208 str., meki uvez
  • ISBN 9789533136431
  • Cijena: 9.16 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Priča o trima djevojčicama i prijateljstvu koje im je promijenilo život. Nagrađivana i svjetski poznata autorica Kate DiCamillo u ovom iskrenom romanu uvjerljivo dočarava dječje avanture, zbunjenost novim situacijama i neočekivano i nezaboravno prijateljstvo.

Kad je Raymien otac otišao od kuće sa zubotehničarkom, Raymie je smislila plan kako će ga vratiti: pobijedit će na natjecanju Mala miss Autoguma Središnje Floride pa će on vidjeti njezinu sliku u novinama i vratiti se kući. Ali da bi pobijedila, mora učiniti dobro djelo i naučiti hvatati mažoretski štap pa odlazi na tečaj kod šampionke Ide Nee.

Na tom tečaju upoznaje dvije djevojčice protiv kojih će se morati natjecati – krhku i odlučnu Louisianu koja također želi pobijediti te neustrašivu i tvrdoglavu Beverly koja to natjecanje želi sabotirati. Louisiana živi s bakom jer su joj roditelji, slavni zabavljači, poginuli utopivši se kad je brod na kojem su bili potonuo; ona ima mnoštvo špangica sa zečićima, bolesna je i često pada u nesvjest, ali ima i čeličnu volju i vrlo je suosjećajna. Beverly je sasvim različita – vješto barata nožem i mažoretskim štapom, sanja o tome kako će pobjeći od kuće i otići k ocu policajcu u New York, ničega se ne boji, vrlo je inteligentna i iskrena.

Raymiena je majka tužna i često plače, a Raymie je zabrinuta i razmišlja o svojoj duši. No kad se Raymie prestraši čineći dobro djelo, zamoli za pomoć Beverly i Louisianu i one postaju Tri hrabrice koje će, pomažući jedna drugoj, otkriti snagu istinskog i dubokog prijateljstva.

Dirljiva priča o ljubavi i gubitku.
Jacqueline Wilson

Kate DiCamillo omiljena je autorica mnogih knjiga za mlade čitatelje uključujući dvije nagrađene Medaljom Newbery: "Priča o mišu zvanom Despero" i "Flora i Ulysses". Odrasla je na Floridi, a kad je imala dvadesetak godina, preselila se u Minnesotu, gdje su je čežnja za domom i žestoka zima potaknule da napiše svoju prvu objavljenu priču "Sve zbog Winn-Dixieja". Ta je knjiga proglašena Počasnom knjigom Newbery, a za njome su slijedile mnoge druge nagrađene priče.

Uz priče, Kate Di Camillo napisala je i nekoliko slikovnica i tri serije za čitatelje-početnike.

Kate DiCamillo izabrana je za Nacionalnu veleposlanicu književnosti za mlade 2014. – 2015. O toj misiji i o snazi priče ona kaže: "Kad čitamo zajedno, povezujemo se. Zajedno, mi vidimo svijet. Zajedno, vidimo jedni druge."

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –