Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Amelie Nothomb

Lastavičin dnevnik

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Anja Jović
  • 05/2007.
  • 90 str., meki uvez
  • ISBN 9789536791934
  • Cijena: 59.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Nakon što doživi ljubavno razočarenje, tridesetogodišnji dostavljač ostane lišen osjeta. Izgubi posao te nađe novo zanimanje, prikladnije njegovu novom stanju - postane plaćeni ubojica. Ne skanjuje se naciljati žrtvu i počiniti savršen zločin. Čak osjeća novo uzbuđenje i žudnju da ponovi taj gotovo božanski čin - sve dok tijekom jedne od ubilačkih misija ne pronađe dnevnik mlade djevojke, koja je također bila njegovom žrtvom. Ubojica se ne može othrvati znatiželji i pročita što piše u djevojčinoj bilježnici.

Amélie Nothomb (Kobe, 1967), belgijska frankofonska romansijerka. Pošto joj je otac, Patrik Nothomb, bio ambasador Belgije u Japanu, Kini, SAD-u, Birmaniji i Bangladešu, Amélie je svoje djetinjstvo i mladalačke dane provela u tim zemljama. Zarekla se da će svake godine napisati po jedan roman. I to obećanje je održala. Ove, 2007. godine, je objavila svoj petnaesti roman. Smatraju je najboljom europskom spisateljicom.

Amélie Nothomb rođena je 13. kolovoza 1967. u Kobeu, Japan. Prvu je knjigu, roman Higijena ubojice, objavila 1992. Za Strah i trepet dobila je Veliku nagradu za roman Francuske akademije, a hvaljeni roman Ni Evina ni Adamova osvojio je nagradu Flore 2007. Za cjelokupno djelo 2008. je dobila Veliku nagradu Jean Giono. Djela su joj prevedena na više od trideset jezika.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –