Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ivo Pervan Joško Belamarić

Trogir - Grad anđela

  • Nakladnik: Profil
  • Nakladnik: Turistička zajednica Grada Trogira
  • 04/2007.
  • 132 str., meki uvez
  • ISBN 9789531204842
  • Cijena: 99.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Ova fotomonografija Trogira nastala je u suradnji tri autora: stručnjaka za korporativni identitet Roberta Jakovljevića, koji se pobrinuo za dizajn knjige i kratke tekstove uz fotografije, povjesničara umjetosti mr. Joška Belamarića, autora kronologije i poznatoga splitskog fotografa Ive Pervana.

Sam je projekt osmišljen kao prvi korak u »brendiranju« Trogira, njegova plasiranja na kulturno-turističkom tržištu. Knjiga postavlja estetske standarde grada Trogira u budućnosti. Nastavak je najbolje tradicije kreatora duha grada koji su svojim stvaralaštvom Trogir uvrstili na popis gradova pod zaštitom UNESCO – a. Njena je pak ambicija nadahnuti Trogirane i druge građane Hrvatske da tradicija izvrsnosti Blaža Jurjeva Trogiranina, majstora Radovana, Ivana Duknovića i drugih naših velikana ponovno zaživi na području Hrvatske.

Joško Belamarić (1953.), u Splitu je završio Klasičnu gimnaziju, a na Sveučilištu u Zagrebu interfakultetski studij povijesti umjetnosti i muzikologije te magistrirao i doktorirao na Filozofskom fakultetu. Od 1979. je bio zaposlenik službe za zaštitu spomenika kulture u Splitu, a od 1991. do 2009. na dužnosti ravnatelja Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture (danas Konzervatorski odjel Ministarstva kulture) u Splitu. Od 1985. do 1996. predavao je Ikonologiju na studiju koji je prethodio današnjem studiju povijesti umjetnosti u Splitu. Od 2010. je zaposlen u Institutu za povijest umjetnosti, kao voditelj novoosnovanog Centra Cvito Fisković u Splitu. Iste godine izabran je u zvanje znanstvenog savjetnika. Objavio je više knjiga, te niz priloga i studija o urbanoj povijesti dalmatinskih gradova, te srednjovjekovnoj i renesansnoj umjetnosti na hrvatskoj obali.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –