Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sigmund Freud

Zaručnička pisma : Pisma Marthi Bernays od 1882. do 1886. godine

  • Nakladnik: Disput
  • Prijevod: Dubravko Torjanac
  • 03/2008.
  • 176 str., meki uvez
  • ISBN 9789532600605
  • Cijena: 11.95 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Zaručnička pisma što ih je mladi Sigmund Freud pisao "svojoj kraljevni" Marthi Bernays od 1882. do 1886. godine dojmljivo svjedoče o nježnoj i brižnoj ljubavi, na literarno lijep način dnevnički izvješćuju o njegovu životu i radu, te istodobno otvaraju put k razumijevanju ranih Freudovih znanstvenih istraživanja.

Freudova pisma poprimaju osobito značenje želimo li pobliže upoznati čovjeka koji za sobom namjerno nije ostavio dostatnu količinu informacija o sebi koje bi olakšale posao njegovim biografima. Uostalom, Freudu je - to saznajemo upravo iz ovih pisama - pomisao na njegove buduće biografe bila zazorna. Tako ono što je od njegovih intimnih misli i osjećaja te osobnih doživljaja postalo dostupno čitateljskoj publici potječe ponajprije iz velikog broja pisama.

U četiri duge zaručničke godine Freud je svojoj odabranici napisao oko 1500 pisama, od kojih je njegov sin Ernst kasnije za ovu knjigu odabrao šezdesetak sadržajem i mislima najbogatijih. Autobiografski gledano, ona su najiscrpniji izvor informacija o Freudu kao osobi i mladom znanstveniku, i to upravo iz onoga perioda njegova života u kojem se presudno počeo formirati kao budući utemeljitelj psihoanalitičke teorije.

Izabrao, izdao i pogovorom popratio Ernst L. Freud.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –