Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Eckhart Tolle

Nova zemlja : Osvješćivanje životne svrhe

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • Prijevod: Radha Rojc-Belčec
  • 09/2008.
  • 180 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532019070
  • Cijena: 18.58 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Eckhart Tolle je autor bestselera “Moć sadašnjeg trenutka" (koja je prevedena na trideset tri jezika) i "Nova Zemlja", koje se ubrajaju među najutjecajnije duhovne knjige našega doba.

"Nova Zemlja : Osvješćivanje životne svrhe", Tolleova je najnovija knjiga koju su čitatelji mogli upoznati preko specijalnog online projekta kojeg je u sklopu svog knjiškog kluba organizirala Oprah Winfrey.

Oprah je po prvi put odlučila knjigu koju je izabrala za svoj klub zajedno s autorom predstaviti u sklopu posebnog online projekta. Zahvaljujući Oprah, do sada je 2 milijuna ljudi širom svijeta sudjelovalo u online radionicama s Eckhartom i Oprah posvećenim temama iz knjige "Nova Zemlja" ("A New Earth") a prvoj radionici istovremeno je prisustvovalo više od 500 000 ljudi!

Eckhartova duboka, a ipak jednostavna učenja već su pomogla bezbrojnim ljudima diljem svijeta u pronalaženju unutarnjeg mira i životnog ispunjenja. U srži njegovog učenja nalazi se preobrazba svijesti, duhovno buđenje koje Eckhart smatra sljedećim korakom ljudske evolucije. Ključni vid buđenja sastoji se u transcendiranju stanja svijesti utemeljenog u egu. To je preduvjet ne samo osobne sreće, nego i okončanja nasilnih sukoba na našoj planeti.

***

"Glavna svrha ove knjige nije nabrajanje novih informacija ili uvjerenja, niti je pokušaj da vas se uvjeri u bilo što, nego je njezina svrha potaknuti pomak u svijesti, odnosno, probuditi. U tome smislu ova knjiga nije »zanimljiva«. Kad vam je nešto zanimljivo, to znači da možete zadržati svoju udaljenost, u mislima se poigravati idejama, slagati se ili suprotstavljati.

U ovoj je knjizi riječ o vama. Promijenit će stanje vaše svijesti, ili će biti besmislena. Probuditi može samo one koji su spremni. Još nisu svi spremni, ali mnogi jesu, a sa svakom osobom koju probudi, raste snaga kolektivne svijesti te drugima put postaje lakši. Ako ne znate što znači buđenje, samo nastavite čitati. Tek budeći se možete spoznati istinski smisao te riječi. Za pokretanje procesa buđenja dovoljan je kratak uvid, jer se taj proces više ne može zaustaviti. (...)

Najbitnij i je dio buđenja prepoznavanje onoga dijela u vama koji se još nije probudio, ega koji razmišlja, govori i djeluje, kao i prepoznavanje kolektivno uvjetovanih misaonih procesa koji obnavljaju stanje neprobuđenosti. Zbog toga ova knjiga pokazuje glavne vidove ega te način na koji djeluju u individualnom i u kolektivnom.

To je važno zbog dva međusobno povezana razloga. Ako ne poznajete temeljno djelovanje u pozadini djelovanja ega, nećete ga prepoznati, te će vas varkom navesti da se uvijek iznova poistovjećujete s njime. To znači da će vas preuzeti i kao uljez se pretvarati da ste to vi. Drugi razlog je u tome što je sam čin prepoznavanja jedan od načina na koji se odvija buđenje.

Kad prepoznate ono nesvjesno u sebi, ono što omogućuje to prepoznavanje jest svijest koja izranja, jest buđenje. Protiv ega se ne možete boriti i pobijediti, kao što se ne možete boriti protiv tame. Dovoljna je svjetlost svjesnosti. A ta ste svjetlost vi."

***

Duhovni učitelj i pisac Eckhart Tolle rodio se u Njemačkoj, a školovao na Londonskom sveučilištu i Cambridgeu. U dvadeset devetoj godini duboka unutarnja preobrazba radikalno je izmijenila tijek njegova života. Sljedećih nekoliko godina posvetio je razumijevanju, integraciji i produbljivanju te preobrazbe, koja je označila početak intenzivnog unutarnjeg putovanja. Poslije je počeo raditi u Londonu s pojedincima i manjim skupinama kao savjetnik i duhovni učitelj. Od 1995. godine živi u Vancouveru.

Tolle je jako tražen kao predavač te podučava i putuje diljem svijeta. Mnoga njegova predavanja, tečajevi i seminari objavljeni su u CD i DVD izdanjima. Predavanja najčešće održava na engleskom jeziku, ali povremeno i na njemačkom i španjolskom. Uz knjige "Moć Sadašnjeg trenutka" i "Nova Zemlja", Eckhart je napisao knjigu namijenjenu meditativnom čitanju, pod naslovom "Stillness Speaks" (Govor tišine). Objavljena je i knjiga koja se sastoji od izabranih odlomaka iz "Moći Sadašnjeg trenutka", pod naslovom "Prakticiranje moći Sadašnjeg trenutka".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –