Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Eckhart Tolle

Govor tišine

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • Prijevod: Radha Rojc-Belčec
  • 04/2009.
  • 108 str., meki uvez
  • ISBN 9789533040042
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Istinski duhovni učitelj nema što podučavati u uobičajenom smislu riječi, nema ništa što bi vam mogao dati ili dodati, kao što su nove informacije, uvjerenja ili pravila ponašanja. Jedina funkcija takvog učitelja jest u tome što vam treba pomoći da otklonite ono što vas razdvaja od istine o tome tko vi već jeste i što već znate u dubini svojeg bića. Uloga duhovnog učitelja je u tome da vam razotkrije i pokaže onu dimenziju unutarnje dubine koja je ujedno i mir.

Ako duhovnom učitelju – ili ovoj knjizi – pristupite u potrazi za poticajnim idejama, teorijama, uvjerenjima ili intelektualnim raspravama, razočarat ćete se. Drugim riječima, ako tražite hranu za razmišljanje, nećete je pronaći, a uz to ćete propustiti samu bit učenja, bit ove knjige; koja se ne skriva u riječima, nego u vama samima. Dobro je prisjetiti se toga i to osjetiti dok čitate.

Riječi su tek puki znakovi pokraj puta. Ono na što ukazuju ne može se pronaći u carstvu misli, nego u dimenziji vaše nutrine koja je dublja i beskonačno prostranija od misli. Jedna od karakteristika te dimenzije jest i živahan, životan mir, zato kad god osjetite da se tijekom čitanja u vama budi unutarnji mir, znajte da knjiga radi svoj posao i ispunjava svoju ulogu vašeg učitelja: podsjeća vas na to tko jeste i ukazuje vam na put koji vodi vašem domu".


Suština Tolleovog učenja je vrlo jednostavna - ako se spojimo sa svojom unutarnjom tišinom, moći ćemo postojati onkraj naših prezaposlenih umova i spojiti se sa svojim izvorom, čistim postojanjem; moći ćemo doista biti prisutni u sadašnjem trenutku! Sa svojim iznimnim ranijim knjigama "Moć sadašnjeg trenutka" i "Nova Zemlja", Tolle je dotaknuo milijune ljudi širom svijeta, objašnjavajući jednako duboko kao i jednostavno kako postići trajan mir. Za razliku od brojnih novokomponiranih duhovnih tehnika koje nude instant-rješenja, Tolle poziva na temeljit i predan odnos prema sebi jer mi kao najbogatija bića ovog svemira zaslužujemo vrhunski život!

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –