Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ervin Laszlo

Znanost i akašičko polje : Integralna teorija svega

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • Prijevod: Andrea Marić
  • 11/2008.
  • 160 str., meki uvez
  • ISBN 9789532018981
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
«U ovoj knjizi bavim se podrijetlom i ključnim elementima svjetonazora koji se javlja na krajnjim rubovima novih znanosti. Istražujem zašto i kako izranja u fizici i kozmologiji, u biologiji i na novim područjima istraživanja svijesti. Potom naglašavam ključni dio novog svjetonazora: revolucionarno otkriće da u korijenima stvarnosti nisu samo materija i energija, nego je tu i suptilniji, ali jednako fundamentalan faktor, kojega najbolje možemo opisati kao aktivnu i učinkovitu informaciju - 'in-formaciju'.

In-formacija, tvrdim, povezuje sve stvari u univerzumu, atome kao i galaksije, organizme jednako kao i umove. To otkriće pretvara rascjepkani znanstveni koncept svijeta u integralni, holistički svjetonazor. Ono otvara put prema razradi teorije o kojoj se mnogo raspravljalo, no sve donedavna nije bila doista dosegnuta: integralnoj teoriji ne samo jedne vrste stvari, nego svih vrsta - put k integralnoj teoriji svega.

Integralna teorija svega dovest će nas bliže razumijevanju stvarne prirode svih stvari koje postoje i razvijaju se u prostoru i vremenu, bilo da je riječ o atomima ili galaksijama, o miševima ili ljudima. Ona nam daje sveobuhvatan, a ipak znanstveni pogled na same sebe i na svijet; pogled kakav doista trebamo u ovo vrijeme ubrzane promjene i rastuće dezorijentiranosti.»

Potraga za unificirajućom teorijom svega traje već nekoliko desetljeća. "Znanost Akašičkog polja" predstavlja vrijedan doprinos tom smjeranju i nudi nove ideje koji su uzdrmali trenutno važeću paradigmu prirodnih znanosti.

Naslanjajući se na spoznaje kvantne fizike, ali spremno nadrastajući dosadašnje zaključke, Ervin Laszlo nas uvodi u svijet u kojem je sve moguće! Spajajući kozmologiju, fiziku, neurobilogiju s ozbiljnim pristupom duhovnosti, Lazslo sugerira da se unificirajuća teorija nalazi upravo na tankoj granici koja spaja duhovnost i znanost.

Knjiga dokazuje postojanje Akašičkog (Akaša) polja - kozmičkog polja energije koje je odgovorno za tkanje stvarnosti. Upravo informacije u tom polju oblikuju stvarnost - stvaraju atome i galaksije, zvijezde i planete, živa bića, pa čak i samu svijest.

Dopunjeno izdanje dokumentira znanstvena istraživanja koja su potekla testiranjem brojnih hipoteza izvornog izdanja (2005.), kao i posebno poglavlje o telepatiji među životinjama.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –