Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Regis Jauffret

Ludnice

  • Nakladnik: Aora naklada
  • Prijevod: Ivana Barišić
  • 12/2008.
  • 178 str., meki uvez
  • ISBN 9789537496043
  • Cijena: 13.94 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Roman "Ludnice" je tragikomična priča o razvodu u kojoj Regis Jauffret crnohumorno definira obitelj kao nezrelu i potpuno pomaknutu tvorevinu, jer po njegovom mišljenju "ima više luđaka na slobodi unutar obitelji nego u ljubavnim pričama".

Jauffret je za francusku književnost ono što je Chabrol za kinematografiju: vrhunski stilist i upečatljivi pripovjedač. Stil mu je elegantan, precizan, rezak i okrutan na neponovljiv način. Piše zaigrano, ali čvrsto i nikad ne gubi ritam. U svojim djelima opsesivno uprizoruje samoću, ravnodušnost ili neizrecivi očaj, ujedno ukopan u ljudsku patologiju i sarkastično distanciran od nje.

***

Régis Jauffret rođen 1955. godine u Marseilleu, jedan je od najintrigantnijih francuskih pisaca današnjice. Nakon desetak objavljenih djela, proslavio se romanom "Univers, univers", koji je 2003. nagrađen prestižnom Prix Decembre. Godine 2005. objavljuje roman "Asiles de fous" (Ludnice), za koji dobiva nagradu Prix Femina, a 2006. kratki roman "Autobiografija". 2008. godine objavio golemo djelo "Microfictions" (Mikrofikcije), zbirku od 500 kratkih tekstova, koja mu je već u prvim mjesecima donijela Grand Prix de l'Humour Noir (nagrada za crni humor) i Prix du Livre France Culture - Telerama.

U rujnu 2008. objavio je roman "Lacrimosa". Kod nas je do sad objavljen njegov kratki roman "Autobiografija" (SysPrint, 2007).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –