Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Regis Jauffret

Mikrofikcije

  • Nakladnik: SysPrint
  • Prijevod: Maja Zorica
  • 06/2009.
  • 332 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532322538
  • Cijena: 17.25 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Zbirka apokaliptičnih pripovjednih sprintova – kratkih urona u svijest običnih ljudi, njihovih zebnji, boli, bjesova, ushićenja, manija, delirija...

U mahnitu ritmu pred očima nam defiliraju varijacije na temu svakodnevne drame postojanja, života uz sam rub ponora; nehajne koliko i okrutne skice međuljudskog nasilja i samoće, društva spektakla i pojedinačnih psihoza, razgolićenih do kosti i izvrnutih u komediju očaja.

***

Régis Jauffret (1955), kod nas već prisutan prijevodima "Autobiografija" i "Ludnice", a bio je i gost na Festivalu europske kratke priče 2007. godine.

Autor je petnaestak proznih djela a "Mikrofikcije" su ga promaknule među najznačajnije francuske književnike današnjice. Od romana, najzapaženiji je "Univers, univers" (2003, Nagrada Décembre), zbirka priča "Les jeux de plage" (2002) i drama "Les gouttes" (1985).

Fascinantan pripovjedač i stilist, odlikuje se jedinstvenom kombinacijom preciznosti, groteske, sarkazma i elegancije. Nenadmašna je virtuoznost s kojom Jauffret niže karnevalske obrate, klinički se obrušava u zakutke ljudske psihe i euforično se razmahuje, uspijevajući održati unutrašnju napetost teksta kao i hipnotički učinak na čitatelja.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –