Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Phil Lenahan

Upravljanje novcem za katolike : Sedam koraka do financijske slobode

  • Nakladnik: Verbum
  • Prijevod: Dubravka Rojc
  • 02/2009.
  • 222 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532351651
  • Cijena: 12.61 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Upravljanje novcem za katolike" praktičan je priručnik koji poučava neophodnim alatima za upravljanje financijama, izradu kućnoga proračuna, štednju i investiranje. Priznati financijski stručnjak Phil Lenahan u knjigu je utkao osobni vjerski stav i dugogodišnje iskustvo financijskoga savjetovanja, ponudivši konkretne korake za učinkovitije upravljanje novcem i dostizanje financijske slobode.

U knjizi je moguće otkriti ne samo kako izići iz duga, nego kako mudro i promišljeno postaviti ekonomske prioritete te postići financijske ciljeve koji odražavaju vjerski svjetonazor.

"Upravljanje novcem za katolike" također pokazuje kako prihvatiti darove koje Bog čovjeku daje - vještine, obrazovanje, prihode - koristeći ih sukladno Božjem planu.

Knjiga Phila Lenahana jedinstvena je i po pristupu i po sadržaju upravo stoga što progovara o upravljanju financijama iz duhovne perspektive, na način da donosi brojne informacije o financijama i o upravljanju njima, ali i alate za samoprocjenjivanje vlastitog odnosa prema novcu, životnim prioritetima i sl., što ima itekako veliku ulogu u korištenju novcem.

"Vaš stav prema novcu presudan je na vašemu putu do istinske financijske slobode. Zapravo, držim da taj stav predstavlja 90% razloga zbog kojih brigu o svojim financijama vodite uspješno ili neuspješno.

Što podrazumijevam pod tim stavom? On počinje ulogom koju novac igra u vašemu životu. Je li novac sredstvo ispunjavanja odgovornosti koje pred vas Bog postavlja ili je sam sebi smisao? Jesu li vaši materijalni ciljevi određeni kulturom materijalizma koja naglašava prije svega posjedovanje? Ili se pak vaš stav temelji na svetopisamskim načelima i nauku crkvenoga učiteljstva koji naglašavaju da je »biti« važnije od »imati«?"

Postavivši knjigu na takav način, Lenahan čitatelju u ruke daje učinkovito sredstvo ne samo za nadilaženje financijskih poteškoća nego i za, cjelovito uzevši, mirniji i radosniji život. Sve to knjigu čini zanimljivim i korisnim priručnikom za svakoga tko želi preispitati i unaprijediti svoje upravljanje novcem.

"Kako biste postigli istinsku financijsku slobodu te u sebi osjećali mir, potrebno je, prije svega, shvatiti da Bog ima plan za vaš život, uključujući i financije. On je naš Otac i želi nam ono što je za nas najbolje. Naša nam vjera daje odgovore na naša pitanja, stoga svojim novcem možemo upravljati na zdrav, cjelovit i svet način. Zapravo, upravo je način na koji upravljate novcem jedan od najboljih pokazatelja snage i vitalnosti vašega duhovnog života".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –