Tjestenina
- Nakladnik: Leo-commerce
- Prijevod: Rajna Maršanić-Jovanović
- 11/2008.
- 184 str., tvrdi uvez
- ISBN 9789532181845
- Cijena: 31.85 eur
Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro - Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Užitak povratka kući i pritom pojesti tanjur predjela od tjestenine, preliveno vrlo raznovrsnim sastojcima, opisivali su još starih Rimljani, bilo Horacije ili Apicije. Dolazak Arapa označio je širenje suhe tjestenine, naročito u glavnim lučkim gradovima. Godine 1279. u Palermu nailazimo na najstarije dokumente u kojima se spominju maccheroni, dok u Napulju, nekoliko godina kasnije, započinje proizvodnja tjestenine namijenjene širokoj potrošnji.
Od početka 18. stoljeća tjestenina se može kupiti na kioscima i stanovnici Napulja jedu je rukama na uličnim uglovima. Povezivanje s rajčicama javlja se početkom 19. stoljeća, kad prodavači na jugu Italije počinju nuditi maccherone sa salsom od rajčica. Od tog trenutka tjestenina više nije uobičajeno jelo; čak i pastasciutta postaje neizbježno prisutna na stolovima Talijana.
Ova kuharica nudi izbor ukusnih jela koja podsjećaju na istinski mit talijanske kuhinje: tjesteninu. Svježa, suha i nadjevena tjestenina u tri poglavlja s brojnim receptima za svakodnevno smišljanje uvijek novog i nikad dosadnog jela koje pruža izuzetan užitak za stolom.
Uz uobičajene recepte s gotovom tjesteninom, ova kuharica nudi recepte za pripremu vlastite tjestenine koja se ne nalazi u trgovinama (garganelli, strozzapreti, stracceti, pasatelli, cicatellioreccgiette, itd.), stoga je namijenjena pravim zaljubljenicima jela od tjestenina.
Ukoliko vas brine složenost pripreme, svi recepti su prikazani vrlo jasno i lako se pripremaju, ilustrirani korak-po-korak fotografijama koji postupno prate pripremanje svakog jela.
Vrijeme pripreme i kuhanja, težina i kalorična vrijednost zajedno s preporučenim vinom, dodatna su zanimljivost ove kuharice koja će na vaš stol iznijeti pravo malo bogatstvo novih okusa i ideja.
***
Knjiga je produkt projekta 'Food Editore' koji je nastao je između Milana, središta talijanskog izdavaštva, i Parme, središta Food Valley. Izdavački projekt obuhvaća publikacije nekoliko važnih specijaliziranih knjiga enogastronomije, s ciljem širenja ugode i kulture hrane diljem svijeta. U redakciji izdavačke kuće postoji eksperimentalna kuhinja i fotografski studio gdje nastaju svi predloženi gastronomski specijaliteti.
Tu se organiziraju i kuharski tečajevi tijekom kojih su dostupni kuhari i njihovo iskustvo, a vode znatiželjnike i zaljubljenike u otkrivanju njihovih vlastitih sposobnosti uz štednjak. Izdavačka kuća koristi i savjete nekoliko najznačajnijih talijanskih enologa i slastičara, kao što su Giuseppe Vaccarini, najpoznatiji svjetski somelijer, i Iginio Massari, broj jedan u slastičarskim vještinama.
Od početka 18. stoljeća tjestenina se može kupiti na kioscima i stanovnici Napulja jedu je rukama na uličnim uglovima. Povezivanje s rajčicama javlja se početkom 19. stoljeća, kad prodavači na jugu Italije počinju nuditi maccherone sa salsom od rajčica. Od tog trenutka tjestenina više nije uobičajeno jelo; čak i pastasciutta postaje neizbježno prisutna na stolovima Talijana.
Ova kuharica nudi izbor ukusnih jela koja podsjećaju na istinski mit talijanske kuhinje: tjesteninu. Svježa, suha i nadjevena tjestenina u tri poglavlja s brojnim receptima za svakodnevno smišljanje uvijek novog i nikad dosadnog jela koje pruža izuzetan užitak za stolom.
Uz uobičajene recepte s gotovom tjesteninom, ova kuharica nudi recepte za pripremu vlastite tjestenine koja se ne nalazi u trgovinama (garganelli, strozzapreti, stracceti, pasatelli, cicatellioreccgiette, itd.), stoga je namijenjena pravim zaljubljenicima jela od tjestenina.
Ukoliko vas brine složenost pripreme, svi recepti su prikazani vrlo jasno i lako se pripremaju, ilustrirani korak-po-korak fotografijama koji postupno prate pripremanje svakog jela.
Vrijeme pripreme i kuhanja, težina i kalorična vrijednost zajedno s preporučenim vinom, dodatna su zanimljivost ove kuharice koja će na vaš stol iznijeti pravo malo bogatstvo novih okusa i ideja.
***
Knjiga je produkt projekta 'Food Editore' koji je nastao je između Milana, središta talijanskog izdavaštva, i Parme, središta Food Valley. Izdavački projekt obuhvaća publikacije nekoliko važnih specijaliziranih knjiga enogastronomije, s ciljem širenja ugode i kulture hrane diljem svijeta. U redakciji izdavačke kuće postoji eksperimentalna kuhinja i fotografski studio gdje nastaju svi predloženi gastronomski specijaliteti.
Tu se organiziraju i kuharski tečajevi tijekom kojih su dostupni kuhari i njihovo iskustvo, a vode znatiželjnike i zaljubljenike u otkrivanju njihovih vlastitih sposobnosti uz štednjak. Izdavačka kuća koristi i savjete nekoliko najznačajnijih talijanskih enologa i slastičara, kao što su Giuseppe Vaccarini, najpoznatiji svjetski somelijer, i Iginio Massari, broj jedan u slastičarskim vještinama.
© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.