Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Elizabeth Strout

Olive Kitteridge

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Tatjana Jambrišak
  • 11/2009.
  • 218 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789537701758
  • Cijena: 119.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

U Crosbyju, provincijskom gradiću u saveznoj državi Maine, u životu umirovljene učiteljice Olive Kitteridge i ljudi koji je okružuju, dogodit će se sve ono što nam živote čini tako lijepima i tako strašnima: između ostalog i ljubav.

Dobitnica Pulitzerove nagrade za književnost Elizabeth Strout svoj je nagrađeni roman izgradila kao zbirku od 13 pripovjedaka, povezanih istim nezaboravnim likom: živopisnom i bockavom, nadasve kompliciranom uživateljicom i poznavateljicom života, umirovljenom učiteljicom matematike - junakinjom u koju su se zaljubili čitatelji širom svijeta.

Pripovjetke opisuju mikrosvemir malograđanskog života, sve njegove ljepote i mane: tračeve, uskogrudnost i svakodnevne tragedije. Ispunjuju ga velike emocije: želja, očaj, ljubomora, nada i ljubav.

Elizabeth Strout (1956.) rođena je u Portlandu, Maine, a studirala je engleski jezik i pravo. Godine 1998. objavila je svoj prvi roman „Amy i Isabelle“, koji je osvojio nagradu časopisa Los Angeles Times za prvijenac. Slijede romani „Abide With Me“ (2006.) i „Olive Kitteridge“, kojim je osvojila Pulitzerovu nagradu za književnost 2009. godine. Pet godina kasnije objavila je roman „The Burgess Boys" (2013.), koji je postao nacionalni bestseler, roman "My name is Lucy Barton“ (2016.) te nastavak romana „Olive Kitteridge“, naslovljen „Olive, iznova“ (2019.).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –