Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dino Buzzati

Tajna stare šume

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Ida Kovač
  • 11/2009.
  • 180 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533160115
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Tri naraštaja žive u Staroj šumi: njezin skrbnik, stari Antonio, njegov sin Sebastiano, te dvanaestogodišnji Benvenuto, siroče i njihov baštinik. I mnoge životinje žive u Staroj šumi, i mnogi duhovi, čuvari stabala, a i vjetar Matteo.

Svi oni postat će upleteni u Sebastianovu urotu kad on pokuša iskrčiti dio šume kako bi se obogatio i oteo Benvenutu dio njegove baštine…

Alegorija za djecu znamenitog talijanskog pisca Dina Buzzatija posebna je ponajprije zato što je napisana još 1935. godine, a progovara o temama koje su više nego aktualne u današnjici. Ali on o njima zbori na način koji iz današnje perspektive djeluje jedinstveno i svježe – jezgrovito i jasno, a u isti mah očaravajuće starinski.

Opstanak okoliša u Buzzatijevu djelu postaje temelj bezvremenske bajke.

Dino Buzzati, talijanski je pisac, pjesnik, slikar i novinar. Gotovo čitav radni vijek proveo je pišući za talijanski list Corriere della Sera. U njegova važnija djela ubrajaju se romani "Tatarska pustinja" (1940.) i "Jedna ljubav" (1963.), slikovnica "La famosa invasione degli orsi in Sicilia" (1945.) te zbirka "Šezdeset pripovijesti" (1958.).

Roman "Veće od života" (1960.) smatra se prvim ozbiljnim djelom talijanske znanstvene fantastike.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –