Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dino Buzzati

Veće od života

  • Nakladnik: Hangar 7
  • Prijevod: Snježana Husić
  • 09/2021.
  • 176 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789538408007
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U vezi projekta ovijenog velom tajne u kojem su mu ponudili da sudjeluje, profesor Ismani imao je sumnje. No, njegova žena Elsa uvjerila ga je da prihvati posao. Tijekom dugog putovanja u zabitu planinsku vrlet uvjerili su se u iznimno visok stupanj sigurnosti i strogu tajnost, pitajući se o čemu se radi. Tijekom večeri po njihovom dolasku, direktor projekta nije im puno otkrio, osim da su neobične zgrade unutar kompleksa činile ogromni električni stroj koji je mogao reproducirati sve funkcije ljudskog mozga i bio u mogućnosti zapodjenuti najviše sfere ljudskog promišljanja.

Međutim Ismani i njegova žena s vremenom će shvatiti da je važnije od svega bila osobnost neobičnog stroja, umjetno proizvedena u njegovim strujnim krugovima.

To će dovesti do dramatičnih događaja…


Roman "Veće od života" obiluje temama koje su zaokupljale Dina Buzzatija tijekom njegove karijere: otuđenost života, osjećaj nadolazeće propasti, opsesivna želja za nečime što uvijek ostaje izvan dosega, iščekivanje konačnog događaja koji se odgađa u nedogled te stalna izmjena između stvarnosti i privida. Premda tipično škrt, Buzzatijev tekst je uvom slučaju istodobno precizan i pregnantan.

Dino Buzzati, talijanski je pisac, pjesnik, slikar i novinar. Gotovo čitav radni vijek proveo je pišući za talijanski list Corriere della Sera. U njegova važnija djela ubrajaju se romani "Tatarska pustinja" (1940.) i "Jedna ljubav" (1963.), slikovnica "La famosa invasione degli orsi in Sicilia" (1945.) te zbirka "Šezdeset pripovijesti" (1958.).

Roman "Veće od života" (1960.) smatra se prvim ozbiljnim djelom talijanske znanstvene fantastike.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –