Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
China Miéville

Grad i Grad

  • Nakladnik: Hangar 7
  • Prijevod: Domagoj Čavrak
  • 05/2022.
  • 328 str., meki uvez
  • ISBN 9789538408021
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U neobičnom gradu na rubu Europe, koji ostavlja dojam oronulosti, inspektor Tyador Borlú dobio je zadatak riješiti ubojstvo jedne žene. U početku se čini da je riječ o rutinskom slučaju, no kako on napreduje a dokazi se gomilaju, inspektorova slagalica počinje otkrivati neobičnu zavjeru. Ono što se pred njim raspliće krajnje je čudno, a postat će i smrtonosno.

Uskoro će njegov posao one bližnje njemu, pa tako i njega samoga, dovesti u veliku opasnost. Borlú će morati otputovati u jedini drugi Grad, koji je podjednako neobičan kao njegov, i pritom prijeći gotovo nezamislivu granicu.


"Grad i Grad"
egzistencijalni je weird fiction roman britanskog pisca i aktivista China Miévillea, koji doseže začudne metafizičke i tekstualne visine. Prema navodu Timesa, često se poziva na Kafku i Orwella čim tekst odiše imalo neobičnim, no u slučaju Miévilleova romana "Grad i Grad" usporedba je ispravna.

Britanski pisac i aktivist China Miéville rodio se 1972. godine u Norwichu. Na Camebridgeu je studirao sociološku antropologiju, a doktorat iz međunarodnih odnosa stekao je na London School of Economics 2011. Prvi roman, "King Rat", mračni fantasy u kojem je legendu Rattenfänger von Hameln smjestio u London, objavio je 1998. Dvije godine poslije objavio je roman "Perdido Street Station" ("Stanica Perdido", Izvori, 2008.), smješten u izmišljeni grad New Crobuzon koji će biti poprištem još dva nastavka, "The Scar" (2002.) i "Iron Council" (2004.). Sva su tri romana nagrađena.

Egzistencijalni triler "Grad i Grad" njegov je najpoznatiji roman ovjekovječen gotovo svim značajnim žanrovskim nagradama, između ostalih, nagradama Arthur C. Clarke, Hugo i World Fantasy. Objavio je i tri zbirke priča, "Looking for Jake" (2005.), "The Apology Chapbook" (2013.) i "Three Moments of an Explosion" (2015.).

Osnivač je časopisa Salvage, 2015. godine je postao član Royal Society of Literature, a 2018. dobio je i nagradu Guggenheim Fellowship za književnost.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –