Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Wolfgang Jeschke

Kuzančeva igra

  • Nakladnik: Hangar 7
  • Prijevod: Manuela Zlatar
  • 05/2022.
  • 604 str., meki uvez
  • ISBN 9789538408014
  • Cijena: 169.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Njemački pisac Wolfgang Jeschke u romanu "Kuzančeva igra" (nagrađenom najznačajnijom njemačkom nagradom za SF 'Kurd Laßwitz') opisuje ne tako daleku budućnost u kojoj nuklearna katastrofa kontaminira čitavu Sjevernu Europu.

Biologinja Domenica Ligrina strahuje da planet umire. Vjerojatno je u pravu... Ekonomske i političke nevolje haraju svijetom. Ljudski DNK mutira, a brojne biljne vrste izumiru... Znanstvenici se grčevito bore kako bi pronašli slamku spasa, no postaje očigledno da ona leži u prošlosti... 

Godina je 2052. i u tajnom istraživačkom centru u Vatikanu regrutiraju se znanstvenici za misiju vraćanja flore u zračenjem zagađena područja. Kada Domenici njezin ljubavnik kaže da joj zna budućnost, ali da sama mora odrediti svoju sudbinu, bit će to okidač da se prijavi za tajnu misiju usprkos dvosmislenim upozorenjima.

Wolfgang Jeschke njemački je pisac i urednik koji je 1987. godine dobio nagradu Harrison za međunarodna postignuća u SF-u. Radio je kao urednik za SF kod renomiranog njemačkog nakladnika Heyne Verlag. Objavio je šest romana, četrdesetak priča te brojne eseje i predgovore.

"Kuzančeva igra" njegov je najpoznatiji roman za koji je osvojio nagradu Kurd Laßwitz (najznačajniju njemačku nagradu za SF).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –