Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Arkadij Strugacki Boris Strugacki

Ponedjeljak počinje u subotu : Bajka za mlade znanstvene radnike

  • Nakladnik: Hangar 7
  • Prijevod: Žarko Milenić
  • 10/2022.
  • 272 str., meki uvez
  • ISBN 9789538408236
  • Cijena: 11.81 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Iza kulisa tajnoga sovjetskog instituta za bahorničarenje, auguriranje i škapoljarenje!

Saša, mladi programer iz Lenjingrada, vozeći se na izlet kroz šumu na sjeverozapadu Rusije, usput skupi dvojicu mjesnih stanovnika. Čavrljajući, uvjere ga da dođe s njima raditi u NIIBAŠ institut. Saša pristane, no što će ga tamo dočekati nije mogao ni sanjati.

Disfunkcionalni institut obiluje neobičnim eksperimentima i još neobičnijim stvarima – ribom koja ispunjava želje, mačkom koji govori ali se sjeća samo početka priča, sofom koja pretvara bajke u stvarnost, motorom koji može odjuriti u zamišljenu budućnost, gladnim komarcem veličine psa te brojnim čarobnjacima (da, i Merlin se tuda skiće), vampirima i sitničavim činovnicima.

"Ponedjeljak počinje u subotu" prvi je puta objavljen 1964. godine i bio je najpopularniji roman braće Strugacki u tadašnjem Sovjetskom Savezu. Kao kod Gogolja ili Kafke, u središtu je djela priroda institucije – u ovom slučaju one koja je posvećena otkrivanju i usavršavanju ljudske sreće…

Najpoznatiji ruski sf književnici, braća Strugacki (Arkadij i Boris) svoja su djela ispunili brojnim društvenim i filozofskim temama. Uz "Teško je biti bog" (1964.) njihova najpoznatija djela su "Puž na uzbrdici" (1966.), "Ponedjeljak počinje u subotu" (1965.), "Ukleti grad" (1988.), "Piknik na rubu puta" (1972.) i "Odvratni labudovi" (1972.). Izgradili su vlastiti, osebujni žanrovski stil koji je izniknuo iz sovjetskog racionalizma.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –