Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ivana Delač

Izgnani

  • Nakladnik: Hangar 7
  • 11/2016.
  • 280 str., meki uvez
  • ISBN 9789535763864
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Roman "Izgnani" novo je djelo ugledne autorice spekulativne fikcije Ivane Delač. Prvi je to roman za mlade u kojem je glavna ljubavna priča lezbijska, a uz to je direktno inspiriran LARP-om.

Nekoć davno, ljudi su ih nazivali bogovima, anđelima, duhovima. Zemlju je zamalo uništio njihov vjekovni rat, a ljudska je vrsta odahnula kad su napustili planet i svoje bitke prenijeli na više razine Postojanja. Nakon dugog izbivanja, grupa energetskih bića vratila se na Zemlju u nesretnom izbjeglištvu zaposjedajući ljudska tijela. U utrci s vremenom u kojoj su ulozi njihovi životi, bit će prisiljeni na suradnju s ljudskim domaćinima, morat će iznalaziti načine za prikupljanje energije nužne za povratak kući - a sve to u svijetu koji im je stran i ispunjen ograničenjima.

Međutim, nisu oni jedine izbjeglice na Zemlji. Jesu li ih slijedili njihovi vjekovni neprijatelji, ili je posrijedi neka daleko opasnija prijetnja? Hoće li njihov rat ponovo potresti Zemlju? I kakvu će žrtvu zahtijevati mir? Jedno je sigurno – više nikad ništa neće biti isto.

Ivana Delač (1983.) je diplomirala psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i zaposlena je kao stručna suradnica u osnovnoj školi. Pohađa edukaciju iz bihevioralno-kognitivnih terapija i članica je Hrvatske psihološke komore. Autorica je nagrađivanog fantasy romana za djecu „Pegazari“ (2009.), kao i četrdesetak znanstvenofantastičnih i fantastičnih priča, te dobitnica tri nagrade SFERA (za roman za djecu, kratku priču i multimedijalni larp projekt „Astra“), jedne nagrade Artefakt i jedne Prve istrakonske nagrade. Osim pisanjem, bavi se uređivanjem sferakonske godišnje zbirke priča, a u slobodno vrijeme LARP-om i cosplayem.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –