Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Stephan Wul

Fantastični planet

  • Nakladnik: Hangar 7
  • Prijevod: Milena Benini
  • 10/2019.
  • 184 str., meki uvez
  • ISBN 9789538048821
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Daleka je budućnost… Raagovi, ogromni plavi divovi, sa Zemlje dovukli su male ljudskove u svoju postojbinu, planet Ygam. Neke su ljudskove pripitomili i drže ih kao kućne ljubimce, ali neki žive kao divlje životinje po parkovima i svake dvije raaške godine ih se izlovljava. Način na koji se Raagovi odnose prema Ljudskovima u potpunoj je suprotnosti s njihovim tehnološkim i duhovnim razvojem…

Raagovi žive dugo, ali se razmnožavaju rijetko pa žele držati pod kontrolom populaciju Ljudskova. Meštar Sinh, vrlo utjecajan Raag svojoj je kćeri poklonio jednog novorođenog “ljudića”. Tiwa ga je nazvala Gro, skraćeno od Grozni. Kada Grozni odraste, dogodit će se velike promjenu u odnosima Ljudskova i Raagova...

Pravim imenom Pierre Pairault, Stefan Wul se pojavio na francuskoj žanrovskoj sceni 1956. godine romanom Retour à “O”. U sljedeće je tri godine napisao još deset od kojih je najpoznatiji "Fantastični planet" (Oms en série, 1957.), prema kojem je snimljen kultni animirani film.

Nakon što je objavio roman "Odyssée sous contrôle" 1959. nije više objavljivao sve do 1977. godine kada mu izlazi posljednji roman, "Noô", u dva dijela.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –