Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jacek Dukaj

Led

  • Nakladnik: Hangar 7
  • Prijevod: Adrian Cvitanović
  • 05/2022.
  • 552 str., meki uvez
  • ISBN 9789538408038
  • Cijena: 22.43 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Led" se odvija u alternativnoj stvarnosti u kojoj se nije dogodio Prvi svjetski rat. Godina je 1924., a Poljska je zamrznuta pod ruskom carskom vlašću.

Varšava je okovana ledom usred ljeta, a cestama vladaju snježne mećave. Promrzli, onostrani anđeli mraza, kreću se ulicama grada, smrzavajući istinu i laži... Benedikt Gierosławski, talentirani matematičar i okorjeli kockar kreće na put Transsibirskom željeznicom po nalogu carskog Ministarstva zime. Cilj mu je pronaći oca za kojeg se vjeruje da može komunicirati s promrzlima.

"Led" Jaceka Dukaja roman je o povijesti, ili točnije o povijesti koja ne postoji. U njemu čitatelji ne samo da mogu upoznati fascinantnu i zastrašujuću alternativnu povijest svijeta, već imaju i priliku zajedno s g lavnim likom krenuti na nesvakidašnje putovanje Transsibirskim ekspresom.

Jacek Dukaj poljski je pisac koji je prvu priču, "Złota Galera", objavio 1990. kad mu je bilo šesnaest godina. Studirao je filozofiju, a prvi je roman, "Xavras Wyżryn" objavio 1997. Do sada je objavio jedanaest knjiga, a prema romanu "Starość aksolotla" snimljene su dvije serije za Netflix. Njegov najpoznatiji roman je "Led" (2007.) za koji je osvojio i Nagradu Europske unije za književnost.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –