Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Daniel Glattauer

Dobar protiv sjeverca

  • Nakladnik: Znanje
  • Prijevod: Marko Žarić
  • 11/2009.
  • 225 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531957885
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Postoji li u svakodnevicom zaposjednutoj stvarnosti zaštićenije mjesto za doživljavanje čežnje od virtualnoga prostora?

Leu Leikeu zabunom dospiju e-mailovi njemu nepoznate Emmi Rothner. On joj iz pristojnosti odgovori. Emmi osjeti naklonost prema njemu pa mu otpise i na taj način u živote dvaju protagonista uđe nemir.

Roman Daniela Glattauera opisuje modernu ljubav koja kompjutorskim medijem dostiže visine opsjednutosti i platonske nježnosti te iz temelja mijenja emocionalne živote protagonista. Ovaj izvrstan roman, suvremeni predstavnik klasičnog žanra romana pisama, poetičan je pokazatelj kako ljudski duh i njegov najčišći oblik - ljubav, ostaju isti bez obzira na razvoj tehnologije i njezin sveprisutni utjecaj.

***

Daniel Glattauer rodio se 1960. u Beču. Nakon studija pedagogije i umjetnosti, od 1985. djeluje kao novinar i autor. Pisanjem za Der Standard, postao je poznat svojim kolumnama u kojima s puno humora opisuje svakodnevni život.

Njegov roman "Božični pas" uspješno je ekraniziran za ZDF, a roman "Zato" našao se na filmskom platnu 2008. Roman "Dobar protiv sjeverca" nominiran je 2006. za njemačku književnu nagradu.

Između ostalog napisao je: "Brojenje mrava" (2001.), "Zato" (2003.), "Ptice riču" (2004.) i "Božični pas" (2000., novo izdanje 2004.).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –