Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Daniel Joseph Boorstin

Stvaraoci : Povijest heroja mašte

  • Nakladnik: TIM press
  • Prijevod: Hrvoje Gračanin, Predrag Bejaković
  • 01/2010.
  • 824 str., meki uvez
  • ISBN 9789537177317
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Knjiga "Stvaraoci : Povijest heroja mašte", treći je dio trilogije i s prethodno objavljenim "Otkrivačimai" i "Tragačima", čini neodvojivu logičku cjelinu.

Ovo djelo uglednog povjesničara, dobitnika Pulitzerove nagrade za povijest, pregled je kulturne povijesti čovječanstva i najopsežniji dio trilogije posvećen umjetnicima u najširem smislu riječi – arhitektima i graditeljima, slikarima i kiparima, književnicima i kompozitorima te kratki osvrt i o filmskim djelatnicima.

Na brojnim, pomno odabranim primjerima s područja arhitekture, slikarstva i kazališne umjetnosti autor analizira kreativna dostignuća kao svojevrsnu praksu nadvladavanja smrtnosti.

Usprkos opsežnoj i ambicioznoj zadaći koju predstavlja prikaz povijesti svekolikog umjetničkog stvaralaštva, autor zadržava pažnju čitatelja kroz pažljivo doziranje detalja te ilustrira svoje ideje i poglede izvornim citatima umjetničkih djela.

Ova se knjiga u svijetu smatra jednim od najboljih djela kulturne i intelektualne povijesti čovječanstva dostupno širokoj publici, a zahvaljujući popularnom pristupu, čitkom stilu i informativnosti, zasigurno će privući zanimanje brojnih čitatelja.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –