Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Stipe Božić

Svete planine svijeta

  • Nakladnik: Profil
  • 11/2005.
  • 308, tvrdi uvez
  • ISBN 9531201579
  • Cijena: 250.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Stipe Božić alpinizmom se počeo baviti 1969., kao srednjoškolac. Popis njegovih sportskih postignuća od tada doista je impresivan: Božić se popeo na tri najviša vrha svijeta, stajao na svih 7 najviših vrhova kontinenata, skijama stigao do Sjevernog pola...

Domaćoj publici Stipe Božić je poznat i kao autor mnogobrojnih novinskih tekstova te zapaženih knjiga.. "Put na vrh svijeta" i "Sedam vrhova", a njegovi dokumentarni filmovi "Zašto", "K2", "Lukina jama", "Reticent Wall" i "Dhaulagiri Express" bili su uvrštavani u programe i nagrađivani na međunarodnim filmskim festivalima.

Nakon putopisnih tv serija "Sedam vrhova", "Dubine", "Hrvatske planine" i "Krš i more", Stipe Božić za HTV je priredio seriju "Svete planine svijeta", čijim tragom ide i ova fascinantna knjiga.

Hodočasteći oko svete planine Kailas; penjući se na himalajske gorostase Kangchenjungu, Khumbakarnu i Phari Lapchu; japanske svete planine Fuji i Koyu; mitske planine Olimp i Ararat, Sinaj i Sion, na meksičke vulkanske vrhunce i andske planine bogove, na poznate i manje poznate svete vrhove svijeta, Stipe Božić zabilježio je priče i vjerovanja ljudi koji pod njima žive, ukazavši nam još jednom na bogato duhovno i kulturno nasljeđe koje se temelji na suživotu čovjeka s prirodom.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –