Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Stipe Božić

K2 - trijumf i tragedija

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • 02/2014.
  • 168 str., meki uvez
  • ISBN 9789533046235
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Zbog velikog broja žrtava planinu K2 alpinisti zovu “Divljom planinom” i smatraju je najopasnijom od svih osamtisućnjaka, puno težom za uspon od samog Everesta. Knjiga "K2 – trijumf i tragedija" potresna je i dramatična priča o usponu na tu “Divlju planinu", sportskom trijumfu koji se prilikom silaska s vrha pretvorio u tragediju i grčevitu borbu za preživljavanje.

Najuspješniji hrvatski alpinist svih vremena osvojio je tri najviša svjetska vrha (Mount Everest, K2 i Kangchenjunga), popeo se na najviše vrhove svih kontinenata te ispenjao sve najteže alpske stijene. Mnogi od tih uspona bili su iznimno teški i opasni, mnogi su, na žalost, uzeli i ljudske žrtve, ali za samog Božića najopasniji je bio uspon na drugi najviši vrh svijeta, 8611 metara visoki K2.

Stipe Božić autor je više alpinističkih i putopisnih knjiga, ali upravo u ovoj knjizi ispripovijedao je svoje najdramatičnije penjačko iskustvo, koje ga je dovelo do psihičkog i fizičkog ruba, i tijekom kojeg se neprestano borio i za svoj život i za život svojih penjačkih partnera.

Na planini K2 granica između pobjede i tragedije osobito je tanka. Godine 1993. ni mi tog iskustva nismo bili pošteđeni.
Viki Grošelj

Dramatično, potresno i sjajno napisano. Najveće iskušenje najuspješnijeg hrvatskog alpinista. Zoran Ferić

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –