Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ivica Buljan Vlado Vurušić

Nogomet : Svjetska prvenstva

  • Nakladnik: Školska knjiga
  • 05/2010.
  • 608 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789530608283
  • Cijena: 299.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Nije nimalo neobično što su se Vlado Vurušić i Ivica S. Buljan zaputili u istraživanje nogometa. Nogomet je fenomen i magnet bez premca, čemu je najviše pridonijela televizija, koja je svijet pretvorila u globalno dvorište.

Svjetsko nogometno prvenstvo najgledaniji je događaj na kugli zemaljskoj. Sve finalne utakmice posljednjih svjetskih prvenstava bile su gledanije od Armstrongova prvog koraka na Mjesec 1969. godine.

Autori su u knjizi "Nogomet : Svjetska prvenstva" opisali sve nogometne utakmice ikada odigrane na svjetskim prvenstvima počevši od Prvoga, organiziranog u Uragvaju davne 1930., pa sve do danas. Bez poznavanja tih povijesnih dvoboja nemoguće je razumjeti nogomet danas - upravo su svjetska prvenstva stvarala i mijenjala nogometnu igru i učinila ju još bržom, jačom... jednostavno nezamjenjivom.

Na više od 600 stranica mogu  se pronaći pregledi svih održanih nogometnih prvenstva, od prvoga u Urugvaju 1930. do danas.
 
Knjiga sadrži i rezultate svih odigranih utakmica, više od 10 000 imena  igrača, trenera i sudaca, pregledne statistike, sve strijelci i najveće zvijezde prvenstva te zanimljivosti o nogometašima i navijačima. Naravno, jedno od 20 poglavlja posvećeno je hrvatskoj reprezentaciji. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –