Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Neil Gaiman

Marvel 1602

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Anja Majnarić
  • 09/2010.
  • , tvrdi uvez
  • ISBN 9789533160863
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Neil Gaiman, najnagrađivaniji autor današnjice, među četrdesetak nagrada za svoja literarna ostvarenja ubrojio je i nagradu Quills koju Publisher’s Weekly dodjeljuje najboljem crtanom romanu godine, i to upravo za ovu knjigu. 

Na svoj jedinstveni način Gaiman je naglavce okrenuo Marvelov svijet superheroja i smjestio radnju u Englesku 1602. godine, pred kraj vladavine kraljice Elizabete.

Iz nekog neobjašnjivog razloga, poznata lica iz Marvelova svijeta, Daredevil, Spiderman, Fantastična četvorka, X-men ekipa, Nick Fury, Dr. Strange, Thor i Kapetan Amerika postoje i žive četiristo godina prije nego što bi se trebali pojaviti u našem svijetu i u naše doba. Nešto je negdje fatalno krenulo naopako. Malo pomalo superheroji će, boreći se istovremeno protiv svojih starih i poznatih neprijatelja Dr. Dooma i Magneta, shvatiti da moraju uspostaviti normalni vremenski slijed ili će temporalna distorzija uništiti svijet u kojem sad žive kao i onaj u kojem se tek trebaju roditi.

Scenarij Neila Gaimana na papir je pretočio crtežima proslavljeni Andy Kubert, a boje je dodao jedan od najboljih kolorista današnjice, Richard Isanove. Naslovnice svih svezaka izradio je Scott McKowen u stilu grafika iz 17. stoljeća.

Neil Richard MacKinnon Gaiman pretvorio je svoj životni poziv pripovjedača u profesiju koja mu je donijela priznanja u rodovima publicistike, stripa, romana, pripovijetke, scenarija i kratke internetske forme. Rado čitan, rado slušan i rado viđan, Gaiman u svim djelima ostaje vjeran svojoj uvelike jedinstvenoj poetici. Među nagradama koje je osvojio su Hugo, Nebula, Newbery, Carnegie, Mythopoeic, Bram Stoker i Will Eisner, kao i National Book za knjigu godine u Velikoj Britaniji.

Gaimanova puna bibliografija i filmografija na engleskom jeziku dostupna je na Wikipediji, ovdje, te na piščevoj mrežnoj stranici, ovdje. Evo pregleda njegovih ključnih proznih djela, s dostupnim hrvatskim prijevodima.


Pregled Gaimanovih ključnih proznih djela, s dostupnim hrvatskim prijevodima:

- 1990. "Good Omens" (koautor Terry Pratchett) // 2010. "Dobri predznaci" (Zagrebačka naklada, Zagreb, preveo Marko Fančović)
- 1993. "Angels and Visitations: A Miscellany"
- 1996. "Neverwhere"
- 1998. "Smoke and Mirrors"
- 1999. "Stardust" // 2007. "Zvjezdana prašina" (Algoritam, Zagreb, preveo Vladimir Cvetković Sever)
- 2001. "American Gods" // 2003. "Američki bogovi" (Algoritam, Zagreb, preveo Vladimir Cvetković Sever)
- 2002. "Coraline" // 2003. "Koralina" (Algoritam, Zagreb, prevela Dubravka Petrović)
- 2005. "Anansi Boys" // 2011. "Anansijevi dečki" (Algoritam, Zagreb, preveo Vladimir Cvetković Sever)
- 2006. "Fragile Things: Short Fictions and Wonders"
- 2007. "InterWorld" (koautor Michael Reaves)
- 2007. "M Is for Magic"
- 2008. "The Graveyard Book" // 2009. "Knjiga o groblju" (Algoritam, Zagreb, prevela Dubravka Petrović)
- 2009. "Who Killed Amanda Palmer: A Collection of Photographic Evidence"
- 2013. "The Ocean at the End of the Lane" // 2014. "Ocean na kraju staze" (Algoritam, Zagreb, preveo Vladimir Cvetković Sever)
- 2013. "The Silver Dream" (koautori Michael Reaves i Mallory Reaves)
- 2015. "Eternity’s Wheel" (koautori Michael Reaves i Mallory Reaves)
- 2015. "Trigger Warning: Short Fictions and Disturbances"
- 2017. "Norse Mythology" // 2017. "Nordijska mitologija" (Mitopeja, Zagreb, preveo Vladimir Cvetković Sever)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Neil Gaiman na Q TV –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –