Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
David Benioff

Grad lopova

  • Nakladnik: Znanje
  • Prijevod: Iva Šrot
  • 01/2011.
  • 298 str., meki uvez
  • ISBN 9789533240879
  • Cijena: 19.90 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
David Benioff široj je publici poznat kao renomirani filmski scenarist. Njegova prva uspješnica, "The 25th Hour", pretvorena je u popularan film, nakon čega su uslijedili daljnji uspjesi ispisani scenarijem za megaspektakl "Troju" i "Wolverine" te adaptacijom "Goniča zmajeva" za filmsko platno.

"Grad lopova" ratni je roman koji kroz divlju avanturu o odrastanju dvojice glavnih junaka na istoj stranici objedinjuje humor, okrutnost i patos. Radnja započinje jedne od najhladnijih zima u povijesti Rusije tijekom drugoga svjetskog rata, u izgladnjelom gradu pod opsadom, a dvojica zatvorenika bivaju bačeni  zajedno u prilično beznadnu avanturu. Lev, sramežljivi tinejdžer i zaljubljenik u šah, i Kolja, karizmatični hazarder imaju tjedan dana za vrlo neobičnu misiju: pretražiti opustošenu unutrašnjost Rusije u potrazi za tucetom jaja. Ako se vrate u Petrograd praznih ruku, umrijet će.

Benioff je uspio svojom toplom i produhovljenom proznom pričom objediniti svijet književnosti sa povijesnim činjenicama i društvenim prilikama za vrijeme opsade Lenjingrada tijekom drugoga svjetskog rata.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– David Benioff - razgovor, dio 1. –

– Grad lopova - David Benioff –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –