Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Simon Sebag Montefiore

Sašenjka

  • Nakladnik: Znanje
  • Prijevod: Divina Marion
  • 01/2011.
  • 584 str., meki uvez
  • ISBN 9789531959926
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Povijesni roman o najznačajnijim društveno-političkim događajima u Rusiji tijekom XX. stoljeća.

Radnja prvog dijela romana smještena je u 1916. i prikazuje mladenački zanos šesnaestogodišnje Sašenjke boljševičkom ideologijom.

Drugi dio romana opisuje Sašenjkinu sudbinu tijekom staljinističke strahovlade. Posljednji, treći dio romana događa se 1993. kada
mladi povjesničar pokušava rekonstruirati Sašenjkin nestanak tijekom staljinističkog razdoblja.

***

Simon Jonathan Sebag-Montefiore (London, 1965.), britanski povjesničar i pisac. Njegove su knjige svjetski bestseleri prevedeni na više od trideset jezika. Prva povijesna knjiga "Katarina Velika i Potemkin" (Catherine the Great & Potemkin) ušla je u uži izbor za nekoliko nacionalnih nagrada. Iduća, "Staljin – dvor crvenog cara" (Stalin – The Court of the Red Tsar) osvojila je 2004. nagradu British Book Award za najbolju povijesnu knjigu. "Mladi Staljin" osvojio je nagradu LA Timesa za najbolju biografiju. "Sašenjka" je njegov prvi roman.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –