Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ayse Kulin

Njeno ime : Aylin

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Enver Ibrahimkadić
  • 08/2011.
  • 294 str., meki uvez
  • ISBN 9789533192710
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Nakon završetka Američke ženske gimnazije u Istanbulu, Aylin putuje u Pariz kako bi nastavila školovanje. Njen život nakon toga, pun proturječnosti, protekao je munjevitom brzinom. Udala se za libijskog princa i postala princeza. Završila medicinu i postala poznata psihijatrica. Ponovo se udavala, ali su joj dosadili brakovi, postala je časnica američke voj&ke s činom pukovnika...

Roman o neobičnoj i hrabroj ženi koja se ne boji živjeti punim plućima i koja je zbog toga spremna rušiti brojne konvencije patrijahalnog turskog društva, ali i onog američkog. Zbog ljubavi, ali i da bi dokazala da je žena ravnopravna muškarcu u svim područjima ljudskog djelovanja, Aylin prihvaća i najteže životne izazove.


Ayse Kulin napisala je roman koji je postao jedan od najvećih turskih bestselera - u toj je zemlji doživio više od 90 izdanja i prodan je u 500.000 primjeraka.

Književnicu Ayşe Kulin strani mediji opisuju kao jednu od vodećih turskih spisateljica. Iako je odrasla u Ankari, Kulin ima bosanskohercegovačko porijeklo. Autorica je dvadeset dviju knjiga, a među njima i romana "Sevdalinka" u kojem govori o raspadu Jugoslavije, te o proteklom ratu u Bosni i Hercegovini. Kulin je radila kao scenaristica i producentica mnogih TV serija i filmova. Godine 1997. proglašena je za pisca godine u Turskoj. Za roman "Posljednji vlak za Istanbul", koji je do sada preveden na dvadeset tri jezika, dobila je nagradu za najbolji roman koju dodjeljuje European Council of Jewish Communities. Na hrvatski joj je jezik do sad preveden samo roman "Njeno ime: Aylin".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –