Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Malcolm Gladwell

Točka preokreta : Kako male stvari mogu dovesti do velike promjene

  • Nakladnik: Jesenski i Turk
  • Prijevod: Tamara Slišković
  • 12/2005.
  • 235, meki uvez
  • ISBN 9532222065
  • Cijena: 15.93 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Točka preokreta : Kako male stvari mogu dovesti do velike promjene" od objave prvog izdanja postigla je status globalnog bestselera. Četiri mjeseca bila je na popisu najprodavanijih knjiga New York Timesa, te čak dvije godine na listi Business Weeka. Ovom je knjigom autor Malcolm Gladwell postao marketinški guru čije znanje danas traže na prestižnim konferencijama i u velikim korporacijama kao što su Coca Cola, Intel, HP ili PricewaterCoopers.

Njegove knjige i članci iz New Yorkera čitaju se na poslovnim školama kao obavezna literatura. Zbog uspjeha "Točke preokreta" neki su ga već okrstili titulom novog mudraca korporativnog svijeta, Peterom Druckerom dvadeset i prvog stoljeća.

Knjiga "Točka preokreta" biografija je jedne ideje, a ta ideja je vrlo jednostavna. Ona kaže kako je najbolji način razumijevanja pojave modnih trednova, porasta i smanjenja kriminala, pretvaranja nepoznatih knjiga u najprodavanijie uspješnice, porasta navike pušenja među tinejđerima ili fenomena usmene predaje te drugih tajnovitih promjena u svakodnevnom životu to da se o njima promišlja kao o epidemijama. Drugim riječima ideje, proizvodi, poruke i ponašanje šire se poput virusa... Drugo obilježje ove pojave jest da male promjene imaju velik učinak, i treće da se promjene dešavaju brzo.
Od ta tri obilježja: prvo - zaraznost, drugo - činjenica da male promjene mogu imat veliki učinak, i treće - pravilo da se promjene ne događaju postupno nego naglo i dramatično, najvažije je treće obilježje - ideja da se epidemija može pojaviti ili nestati u jednom jedinom, dramatičnom trenutku, jer podrazumijeva preostala dva obilježja te pruža najveći uvid u uzroke suvremenih promjena. Taj trenutak u razvoju epidemije u kojem se sve može odjednom promjeniti naziva se TOČKA PREOKRETA.

"Točka preokreta" je jedna od onih rijetkih knjiga koje vam izmijene način razmišljanja o ... zapravo svemu. Kroz često zabavne primjere iz stvarnog života, ovom se knjigom želi objasniti ništa manje nego razlog zbog kojeg se ljuti ponašaju tako kako se ponašaju. Lucidno i sa stilom, autoru je to fenomenalno uspjelo".
Jeffrey Toobin

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –