Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Fik Meijer

Lekcije iz Rima : Stranci u Rimskome Carstvu i u Europskoj uniji

  • Nakladnik: TIM press
  • Prijevod: Snježana Cimić
  • 02/2012.
  • 116 str. , tvrdi uvez
  • ISBN 9789537177577
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Nizozemski povjesničar Fik Meijer u knjizi "Lekcije iz Rima: Stranci u Rimskome Carstvu i u Europskoj uniji" postavlja pitanje mogu li nam rješenja o integraciji stranaca koja su osmislili stari Rimljani poslužiti i u današnjim okolnostima u Europskoj uniji.

On traga za odgovorom na pitanje mogu li stanovnici Europske unije izvući pouke iz načina na koji se odvijao prihvat novopridošlica u rimsku metropolu, kao i mogu li se iz netolerantnoga stava Rimljana prema kršćanima i kršćanstvu u usponu izvući lekcije o potrebi tolerantnog stava prema islamu, da Europska unija ne doživi sudbinu Rimskoga carstva.

Autor upozorava da se nalazimo u predvečerje ogromnih seoba i priljeva stranaca, slično seobama naroda koje su uzdrmale temelje Rimskoga Carstva te svojim komparativnim metodama istraživanja povijesti pruža odgovore iz prošlosti i istodobno nudi i pogled u budućnost. 
 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –