Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Marina Cvjetajeva

Izabrane pjesme

  • Nakladnik: Mala zvona
  • Prijevod: Ludwig Bauer
  • 05/2012.
  • 132 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789537760205
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Marina Ivanovna Cvjetajeva (1892-1941) ubraja se danas među najznačajnije pjesničke stvaraoce dvadesetog stoljeća. Počela je pisati kao dijete pa je prema nekim podacima prvu pjesmu napisala kao šestogodišnja djevojčica. Kao iznimno senzibilna i samosvojna osamnaestogodišnjakinja objavljivala je već zrelu poeziju uokvirenu poetikom i stilskim razdobljem simbolizma.

I kvantiteta i kvaliteta tih pjesama jasno ukazuje na originalan stvaralački duh koji će u poeziji naći svoj životni izraz. U tim najranijim pjesničkim ostvarenjima Cvjetajeva je jasno iskazala nesvakidašnji talent i zacrtala pravce svoga ukupnog stvaralaštva, a moglo bi se reći - i nagovijestila krivudavi put svoga života. (...)

U svakoj fazi njezina poezija, zanimljiva i dopadljiva na svoj način, vrlo angažirano poseže za temama koje su bile koliko vječite teme poezije toliko i izricanje stavova i sudova ispred svoga vremena i njegovih konvencija.

( ulomak iz pogovora Ludwiga Bauera )

Marina Cvjetajeva (Moskva, 1892 – Jelabuga, 1941), ruska pjesnikinja i prozaistica, jedna od najznačajnijih figura ruskoga pjesništva prošloga stoljeća, autorica slikovita i bogata izraza u čijim se stihovima prelamaju društveni i filozofski problemi te pitanja ženstvenosti, ljubavi i osobne tragedije.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –