Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Branko Polić

1000 glazbenih anegdota

  • Nakladnik: Durieux
  • 04/2012.
  • 416 str. , meki uvez
  • ISBN 9789531883290
  • Cijena: 19.91 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Vodeći u terminu "Klasike na Drugom" u okviru noćnih emisija rubriku "Note i anegdote", prvenstveno u razdoblju između 1997. i 2004. autor je odlučio uobličiti u jednu knjigu tisuću anegdota o glazbi i glazbenicima sakupljenih, što se običava reći u našemu žargonu zbrda–zdola.

Sva je sreća što je većinu tekstova uspio sačuvati, ne pridržavajući se one didaskalije da je sve ono što je jednom odletjelo u eter, zauvijek propalo. Nadao se da će i svojim čitateljima priuštiti malo razonode, a možda i pouke.

***

Branko Polić rođen je 24. travnja 1924. godine u Zagrebu. Godine 1945. ubrzano svladava gradivo za osmi razred klasične gimnazije, a zatim studira na Sorbonni gdje stječe diplomu profesora francuskog jezika. Nakon povratka, 1948. godine, nastavlja studij engleskog jezika i diplomira na zagrebačkom Filozofskom fakultetu "u rekordnom roku", 1950. godine.

Ubrzo je primljen u kulturnu redakciju Radio Zagreba, a zahvaljujući glazbenim afinitetima postaje kritičar u glazbenom programu, potom urednik muzičko-govorne redakcije (1956-1964). Nakon osnutka Trećeg programa, postaje njegov urednik i komentator sve do umirovljenja (1985), a nakon toga redovni suradnik sve do danas.

Branko Polić susreo se i razgovarao s preko pet stotina reproduktivnih umjetnika, te sakupio fascinantnu dokumentarno-glazbenu građu na mnogim putovanjima koja je kao glazbeni urednik poduzimao. Dok je nekoliko tisuća njegovih emisija "otišlo u eter", deseci članaka, rasprava, prikaza, eseja, kritika i prijevoda razasuti su po domaćim i inozemnim časopisima, novinama, leksikonima i zbornicima.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –