Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Colum McCann

Neka se veliki svijet vrti

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Tomislav Kuzmanović
  • 05/2012.
  • 364 str., meki uvez
  • ISBN 9789533194646
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Lirsko remek djelo pripovjedača koji neumorno slika na beskrajnu platnu svijeta. Dobitnik nagrade National Book Award 2009.

U romanu "Neka se veliki svijet vrti", za koji je dobio najuglednije svjetske nagrade, Colum McCann učinit će da obično postane neobično, da tuga pronađe utjehu, a životi se i sudbine ljudi isprepletu u nesvakidašnjem portretu New Yorka i njegovih stanovnika.

Smješteni u vrijeme dubokih političkih i društvenih promjena (New York, 1974.), od bunta protiv rata u Vjetnamu i nagovještaja naftne krize do začetaka interneta, u vrijeme koje je sablasni odraz današnjice, očajni životi junaka sudarit će se u sjenci jednog lakomislenog i prelijepog čina i zauvijek se preobraziti.

Povezujući ih, McCann to čini najkrhkijim i najčvršćim sponama - nadom, ljubavlju i ljepotom.

Colum McCann autor je međunarodnih bestselera "Transatlantik", "Neka se veliki svijet vrti", "Zoli", "Dancer", "The Side of Brightness" i "Songdog", kao i triju hvaljenih zbirki kratkih priča, te publicističke knjige "Letters to a Young Writer". Djela su mu prevedena na više od četrdeset jezika. Dobitnik je mnogih internacionalnih priznanja, uključujući i National Book Award, internacionalnu književnu nagradu IMPAC Dublin, nagradu Zaklade Guggenheim te nagradu Pushcart, a njegov je kratki film "Everything in This Country Must" nominiran za nagradu Oscar. Član je American Academy of Arts and Letters kao i irskog umjetničkog društva Aosd.na. Dobitnik je priznanja francuske vlade Chevalier des Arts et des Lettres. Nagrađivan je i u Italiji, Njemačkoj, Kini. Piše za The New Yorker, The New York Times, The Atlantic i The Paris Review te predaje kreativno pisanje u sklopu MFA programa Hudson Collegea. Živi s obitelji u New Yorku, gdje je osnovao globalnu neprofitnu organizaciju za razmjenu priča Narrative 4.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –