Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Olja Knežević

Milena & druge društvene reforme

  • Nakladnik: Profil
  • 04/2012.
  • 260 str., meki uvez
  • ISBN 9789533194561
  • Cijena: 109.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Roman o povezanoosti visoke politike i organiziranog kriminala koji je uzburkao crnogorsku i srpsku, ne samo književnu scenu.

Što se događa kad se kamere ugase?

Prostitucija, šverc i trgovina ljudima, raskalašene zabave i korumpirani političari, generacija odrasla na ritmovima ratne histerije i poratne depresije... Roman Olje Knežević čita se kao triler, ali ono što njezinu junakinju između 2001. i 2006. proganja od Podgorice do Londona, nažalost, ne događa se nekome drugome.

Željeli mi to ili ne, svijet koji nam pokazuje Milena naš je svijet, vrijeme je naše vrijeme, a ona - gruba i ranjiva, prkosna i živa - njegov je gorki plod, junakinja našega doba.

“Milena & druge društvene reforme” naslov je prvog romana crnogorske spisateljice Olje Knežević. Olja Knežević rođena je u Podgorici. Diplomirala je engleski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Živi u Londonu, gdje je magistrirala kreativno pisanje. Do sad je objavila nekoliko priča na engleskom jeziku.

Olja Raičević Knežević rođena je u Podgorici, Crna Gora. Srednju školu završila je u Kaliforniji, engleski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. U Londonu, na Birkbecku, magistrirala je kreativno pisanje, s posebnom pohvalom za najbolji magistarski rad 2007./2008. godine, iz kojeg je nastao njezin prvi roman "Milena & druge društvene reforme" – prvi put objavljen 2011. godine u Crnoj Gori, 2012. u Hrvatskoj te 2015. u Srbiji.

U raznim je antologijama, književnim časopisima i na portalima objavljivala priče na crnogorskom, hrvatskom i engleskom jeziku. Za crnogorske i hrvatske novine napisala je više od osamdeset kolumni/priča, a neke od njih čine zbirku pod nazivom Londonske priče juga objavljenu 2013. godine. Njen drugi roman "Gospođa Black" objavljen je 2015. godine u Crnoj Gori i Srbiji.

Trenutačno živi i radi u Zagrebu. Članica je HDP-a.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –