Uživajte sa mnom : 100 recepata vodećeg hrvatskog gastronoma
- Nakladnik: V.B.Z.
- 10/2012.
- 172 str., meki uvez
- ISBN 9789533042909
- Cijena: 19.91 eur
Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro - Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Uživajte sa mnom!", knjiga priča hrvatskog gastrobarda Radovana Marčića nije uobičajena kuharica iz koje možemo prepisati recept za neku prigodu i vratiti je na policu da se izgubi među svakojakim drugim priručnicima za povremenu upotrebu, a još više nije za zaborav. To je knjiga priča o jadranskoj tradiciji, uz recepte koji otkrivaju nevjerojatnu raznolikost u detaljima, netipičnu za tako relativno mali zemljopisni prostor.
"Uživajte sa mnom!" knjiga je koja je kroz segment prehrane otkrila i popunila prazninu u razumijevanju običaja i ljudi koji su ostali vezani i vjerni moru. Ta je knjiga vrijedan doprinos razumijevanju baštine koja u svoj svojoj raznolikosti pokazuje kulturni identitet iz kojeg se stvarala i u čijem se duhu čuva tradicija. (Senko Karuza, književnik i gastronom)
Dobra je razglednica ona koja vas, čim je primite, natjera da spakirate kufere i otputujete tamo gdje je to more, ta planina, to sunce i taj snijeg sa slike. Dobra razglednica jednoga gurmana ona je koja vas tjera da se isti čas opašete pregačom, dohvatite teće i krenete spravljati ono što je na razglednici gurmanskoj, u slici i u riječi. Pogotovo u riječi, jer Radovan Marčić, član žirija "MasterChefa Hrvatska", majstor je riječi koja tjera na kužinavanje i blagovanje, na putene grijehe nepca, na stolovanje u ugodnom društvu što se okupilo baš zbog te teće i onog što u teći jest. (Siniša Pavić, pisac i novinar Novog lista)
***
Radovan Marčić (Zagreb, 1954.) studirao komparativnu književnost i sociologiju, a potom diplomirao režiju. Do 1995. bavi se isključivo kazalištem i srodnim medijima, a potom sve više pisanjem, najviše o moru i gastronomiji.
Napisao je dvotomni "Peljar hrvatskog Jadrana", svojevrsni nastavak ove knjige "1300 planova luka, lučica i uvala" (prevedena na četiri jezika), te zbirku eseja i recepata "Poslanice sladokuscima", a zajedno s Braslavom Karlićem autor je knjige "Gustoza đita – Jadranski gurmanski peljar" (prevedena na tri jezika). U koautorstvu sa Šimom Sušićem napisao je knjigu "MasterChef, dnevnik pobjednika", a autor je i u zborniku tekstova o moru "Jadranski arhipelag priča priče."
Osim u magazinu "More," čiji je jedan od osnivača i član uredništva do 2011., tekstove o plovidbi, očuvanju mora i gastronomiji objavljuje u nizu drugih tiskovina. Autor je i mnogih tekstova o kazalištu. Uredio je desetak knjiga o kuhanju i plovidbi. Član je žirija gastroshowa "MasterChef Hrvatska".
"Uživajte sa mnom!" knjiga je koja je kroz segment prehrane otkrila i popunila prazninu u razumijevanju običaja i ljudi koji su ostali vezani i vjerni moru. Ta je knjiga vrijedan doprinos razumijevanju baštine koja u svoj svojoj raznolikosti pokazuje kulturni identitet iz kojeg se stvarala i u čijem se duhu čuva tradicija. (Senko Karuza, književnik i gastronom)
Dobra je razglednica ona koja vas, čim je primite, natjera da spakirate kufere i otputujete tamo gdje je to more, ta planina, to sunce i taj snijeg sa slike. Dobra razglednica jednoga gurmana ona je koja vas tjera da se isti čas opašete pregačom, dohvatite teće i krenete spravljati ono što je na razglednici gurmanskoj, u slici i u riječi. Pogotovo u riječi, jer Radovan Marčić, član žirija "MasterChefa Hrvatska", majstor je riječi koja tjera na kužinavanje i blagovanje, na putene grijehe nepca, na stolovanje u ugodnom društvu što se okupilo baš zbog te teće i onog što u teći jest. (Siniša Pavić, pisac i novinar Novog lista)
***
Radovan Marčić (Zagreb, 1954.) studirao komparativnu književnost i sociologiju, a potom diplomirao režiju. Do 1995. bavi se isključivo kazalištem i srodnim medijima, a potom sve više pisanjem, najviše o moru i gastronomiji.
Napisao je dvotomni "Peljar hrvatskog Jadrana", svojevrsni nastavak ove knjige "1300 planova luka, lučica i uvala" (prevedena na četiri jezika), te zbirku eseja i recepata "Poslanice sladokuscima", a zajedno s Braslavom Karlićem autor je knjige "Gustoza đita – Jadranski gurmanski peljar" (prevedena na tri jezika). U koautorstvu sa Šimom Sušićem napisao je knjigu "MasterChef, dnevnik pobjednika", a autor je i u zborniku tekstova o moru "Jadranski arhipelag priča priče."
Osim u magazinu "More," čiji je jedan od osnivača i član uredništva do 2011., tekstove o plovidbi, očuvanju mora i gastronomiji objavljuje u nizu drugih tiskovina. Autor je i mnogih tekstova o kazalištu. Uredio je desetak knjiga o kuhanju i plovidbi. Član je žirija gastroshowa "MasterChef Hrvatska".
© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.