Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Alessandro Baricco

Emaus

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • Prijevod: Snježana Husić
  • 10/2012.
  • 140 str., meki uvez
  • ISBN 9789533044675
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Novi roman proslavljenog talijanskog pisca Alessandra Baricca - "Emaus", opsegom je nevelika no nevjerojatno gusta priča o odrastanju, prijateljstvu, ljubavi i smrti. Bariccovo jednostavno i istovremeno lirski zavodljivo pripovijedanje uvodi nas u tijesan i zatvoren svijet četvorice katolički orijentiranih, inhibiranih tinejdžera iz radničkih obitelji koji dijele sasvim različitu, no beziznimno tragičnu ljubav prema promiskuitetnoj, liberalnoj i bogatoj djevojci Andre.

Ova je filozofski duboko ukotvljena, a ipak sasvim nepretenciozna proza posvećena pomnom raščlanjivanju opozicija koje uokviruju naš život, počevši od formativnog djetinjstva do njegova kraja. Baricco se usredotočuje na dijalektiku svetog i profanog, grijeha i kazne, bogatog i siromašnog, liberalnog i konzervativnog, muškog i ženskog – pri čemu vješto izbjegava crno-bijele kategorije dobra i zla.

Njegovi su likovi živi, u sebi rastrgani, vođeni jednako toliko pristajanjem na društvenu normu, koliko željom da joj se otrgnu.

"Emaus" je portret društva u malom, filigranski prikaz neizvjesnosti mladosti, vjere i ljubavi.

Alessandro Baricco talijanski je pripovjedač, esejist, dramatičar, glazbeni i književni kritičar, novinar te režiser. Rođen je 1958. godine u Torinu. Završio je studije filozofije i klavira. Svjetsku slavu donijeli su mu prije svega široko prevođeni, čitani i nagrađivani romani, među kojima su Ocean more (1993.), Svila (1996.), Emmaus (2009.) i Mr. Gwyn (2011.). Baricco se također bavi filmom i kazalištem te surađuje s glazbenim sastavima poput francuskog Air, a vodi i školu kreativnog pisanja Holden koju je s prijateljima osnovao u Torinu gdje i danas živi.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –