Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Alessandro Baricco

Ocean more

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • Prijevod: Vanda Mikšić
  • 04/2006.
  • 227 str., tvrdi uvez
  • ISBN 953201554X
  • Cijena: 145.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Originalan, začudan, neobičan, senzibilan, poetičan - samo su neki epiteti koji se pripisuju najprodavanijem romanu suvremene talijanske književnosti. Jedan slikar želi morskom vodom naslikati ocean, jedna princeza boluje od tajanstvene bolesti koja se liječi samo oceanom, jedan profesor piše "Enciklopediju o granicama na koje nailazimo u prirodi", uz poseban dodatak posvećen granicama ljudskih sposobnosti.

Alessandro Barrico rođen je 1958. u Torinu gdje je pokrenuo školu kreativnog pisanja Holden. Pripovjedač je i muzikolog, te jedan od najpoznatijih i najprevođenijih talijanskih autora. Objavio je romane: "Castelli di rabbia" ("Kule od bijesa", 1991), "Oceano mare" ("Ocean more", 1993), "Seta" ("Svila", 1996), "City" (1999) i "Senza sangue" ("Bez krvi", 2002); dva kazališna teksta "Novecento. Un monologo" (1994) i "Davila Roa" (1996) te muzikološke oglede: "II genio in fuga. Sul teatro musicale di Rossini" i "L'anima di Hegel e le mucche del Wisconsin" (1992). Kao ugledni kolumnist tiskao je "Barnum. Cronache dal Grande Show" (2002) i "Barnum 2. Altre cronache del Grande Show" (2003).

Alessandro Barrico rođen je 1958. u Torinu gdje je pokrenuo školu kreativnog pisanja Holden. Pripovjedač je i muzikolog, te jedan od najpoznatijih i najprevođenijih talijanskih autora.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –