Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Joanne Harris

Plavooki dječak

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Sandra Mlađenović
  • 12/2013.
  • 472 str., meki uvez
  • ISBN 9789533164823
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Kad se spomene Joanne Harris, čitatelju na um pada jedna asocijacija: roman 'Čokolada', veliki književni hit koji ju je proslavio i nakon čega je slijedio niz literarnih poslastica koji su autorici osigurali status one čije se romani kupuju čim su objavljeni, bez obzira na sadržaj. S ovim romanom autorica je potpuno iznenadila.

'Plavookosi dječak' donosi svijet puno provokativniji i uznemiravajući nego što nam je 'Čokolada' ikad dala naslutiti.

U jorkširskom gradu Malbryju živi muškarac čije je ponašanje na rubu sociopatskog. U svojim četrdesetima, još uvijek živi s majkom i za život zarađuje radom u bolnici. Njegov pravi svijet je onaj virtualni – u svijetu interneta predstavlja se kao plavooki dječak i upušta se u nasilne scenarije u kojima se obračunava s osobama iz vlastitog života…

U ovom romanu naratoru apsolutno ne možemo vjerovati – jedino u što možemo vjerovati jest da kaos i destrukcija leže na svakoj stranici i da je Harris uspjela dokazati svoj nevjerojatno raznovrstan spisateljski talent.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –