Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Snježana Banović

Kazalište krize

  • Nakladnik: Durieux
  • 12/2013.
  • 365 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531884013
  • Cijena: 189.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Tekstovi knjizi "Kazalište krize" analiziraju nacionalnu kazališnu politiku od 19. stoljeća do danas. Snježana Banović ukazuje na trajnu krizu uzrokovanu kroničnim nedostatkom strategije njezina razvoja i kontekstom hrvatske kazališne produkcije u odnosu na naše susjede i druge kazališne uzore iz prošlosti.

Također, dio tekstova bavi se razvojem brojnih političkih sustava iz prošlosti te njihovim snažnim utjecajem na rad Hrvatskoga narodnog kazališta, na hrvatske festivale i pozicije ključnih ličnosti iz naše kazališne prošlosti i sadašnjosti. Obuhvaća i ostale kazališne subjekte u nas, a donosi i nekoliko polemika vezanih za trenutačno vrlo važne ličnosti i nositelje funkcija koji su presudno utjecali, odnosno utječu na orijentaciju hrvatske kulturne i kazališne politike.

Ovo je knjiga koja se nastavlja na autoričinu monografiju "Država i njezino kazalište" te se u njoj podjednako artikuliraju njene znanstveno-istraživačke sposobnosti kao i živo sudjelovanje u javnosti te brojni kvalitetni prilozi u polemikama o sudbini hrvatskog kazališta danas.

Knjiga je plod ozbiljnog istraživanja i dokument fundiranog stručnog angažmana, te kao takva, sasvim će sigurno pružiti nove smjernice i postaviti nova mjerila na ovom području.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –