Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Carlos Ruiz Zafón

Labirint duhova

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Ela Varošanec Krsnik
  • 06/2017.
  • 848 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532668759
  • Cijena: 33.05 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U Barceloni 50-ih godina prošlog stoljeća Daniel Sempere više nije onaj dječak koji je otkrio svezak što će mu zauvijek promijeniti život. Sada je muškarac u čijoj je duši zagonetka prerane smrti njegove majke Isabelle otvorila mračan ponor od kojega ga pokušavaju spasiti njegova supruga Bea i vjerni prijatelj Fermín.

I dok se Daniel gubi u svome labirintu, zlokobna zavjera širi se do samoga srca Režima. Lijepa Alicia Gris, ranjena duša rođena u sjenama Građanskog rata, pojavit će se da Sempereove povede sve do srca tame, mjesta gdje će, uz užasnu cijenu, saznati tajnu obiteljske povijesti.

"Labirint duhova" roman je na čijim će se stranicama razriješiti sudbine likova koje smo zavoljeli u "Sjeni vjetra", ali i iznimna posveta svijetu knjiga i svima koji bez njih ne bi mogli živjeti: zadivljujući spomenik umijeću pričanja priča.

Saga o Groblju zaboravljenih knjiga započeta je prije petnaest godina, a završava romanom "Labirint duhova". Ovom dramatičnom pripoviješću koja za svoje junake ima čitatelje, pisce, knjižare i urednike, i u kojoj se susreću svi književni žanrovi, Carlos Ruiz Zafón uspio je ispisati posvetu književnosti i uživanju u njoj, oživiti klasične teme ljudskih strasti i probuditi kritički duh čitatelja.

Diljem svijeta slavljena kao suvremeni klasik, saga o Groblju zaboravljenih knjiga stvorila je jedan od najupečatljivijih književnih univerzuma našega vremena, a Zafóna pretvorila u najčitanijeg španjolskog pisca nakon Cervantesa.

"Labirint duhova" najobimniji je i najiščekivaniji Zafónov roman, knjiga koja razrješava sve tajne posijane na stranicama "Sjene vjetra", "Anđelove igre" i "Zatočenika Neba".

Carlos Ruiz Zafón rođen je 25. rujna 1964. u Barceloni. Pohađao je isusovačku školu Sarrià. Taj je gotički dvorac u njegovu rodnom gradu, s tornjevima i tajnim hodnicima, budio njegovu dječju maštu i želju za pripovijedanjem priča. Radio je u reklamnoj agenciji. Godine 1993., kao dvadesetdevetogodišnjak, za svoj je prvi roman "Princ magle" (1996.) primio književnu nagradu i ubrzo je objavio romane "Ponoćna palača", "Rujanska svjetla" i "Marina". Od 1994. živio je u Los Angelesu, radio kao scenarist i pisao za španjolske dnevne novine El País i La Vanguardia.

Godine 2002. u Španjolskoj je postao književnom senzacijom, a njegov roman "Sjena vjetra", čija se radnja odvija u Barceloni 50-ih godina 20. stoljeća, proglašen je knjigom godine. Dosad je preveden na više od četrdeset jezika te prodan u desecima milijuna primjeraka. Nastavak "Sjene vjetra", roman "Anđelova igra" objavljen je na Svjetski dan knjige 23. travnja 2008. Treći roman iz serijala o Groblju zaboravljenih knjiga "Zatočenik Neba" objavljen je u studenom 2011., a tetralogiju završava "Labirint duhova" (2017.).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –