Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Javier Cercas

Dvorac Modrobradoga

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Silvana Roglić
  • 03/2024.
  • 392 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533587097
  • Cijena: 23.00 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Melchor Marín više nije policajac. Sin prostitutke, bivši vojnik narkokartela, bivši zatvorenik i legenda policijskih snaga u Terri Alti već godinama radi kao knjižničar, vodeći miran život posvećen kćeri Cosette. No kada sedamnaestogodišnjakinja koja ga je kroz djetinjstvo smatrala svojim vitezom zaštitnikom jednoga dana sazna da joj majka nije poginula u prometnoj nesreći, već je ubijena kako bi se zaustavila Melchorova prva istraga, bliskost koju je osjećala prema ocu pretvorit će se u razočaranje i bijes. Svaljujući krivnju na Melchora, Cosette odlazi na Mallorcu i ondje nestaje. Je li posrijedi samo hir pobunjene tinejdžerice ili je točan predosjećaj policajca i oca da joj se dogodilo nešto loše, da je mora pronaći što prije, ili će je izgubiti zauvijek?

U "Dvorcu Modrobradoga", posljednjem nastavku Cercasove nagrađivane kriminalističke trilogije, Melchor Marín suočit će se s najvećim strahom: onim roditelja koji gubi dijete. Dok se rajski otok s razglednice pretvara u zlokobni labirint na čijem ga kraju čeka dosad najopasniji protivnik, Melchor će naučiti da su ljudska bića sposobna za ono najgore, ali i najbolje: da smo okruženi nasiljem, lažima, zlouporabom moći i kukavičlukom, ali da postoje ljudi koji će riskirati sve što imaju kako bi svijet postao bolje mjesto.

Svakom pročitanom stranicom "Dvorac Modrobradoga" razotkriva nam se kao ono što uistinu jest: ne samo krvoledni triler već i veličanstveni finale najambicioznijeg književnog projekta velikog španjolskog pisca Javiera Cercasa.

Javier Cercas, jedan od najcjenjenijih suvremenih španjolskih pisaca, rođen je 1962. u Ibahernandu. Na Sveučilištu u Geroni predavao je španjolsku književnost i stalni je suradnik katalonskog izdanja dnevnika El Paísa. Autor je zapaženih zbirki pripovjedaka, knjiga eseja i više hvaljenih romana. Svjetski uspjeh postigao je romanom "Salaminski vojnici", koji je ubrzo po objavljivanju 2001. nagrađen Nagradom katalonske udruge knjižara Premi Llibreter, nagradom Premio Ciutat de Barcelona, nagradom žirija pisaca Premio Salambó, nagradama Premio de la Crítica de Chile, Premio Qué Leer, Premio Extremadura i Premio Grinzane-Cavour te u Velikoj Britaniji nagradom Independent Foreign Fiction Prize. Roman je prodan u više od pola milijuna primjeraka u Španjolskoj i preveden na više od petnaest jezika. David Trueba prema njemu je snimio istoimeni film.

Hrvatsku čitateljsku publiku nastavio je osvajati romanima "Brzina svjetlosti" (2005.), "Anatomija jedne pobune" (2009.), "Prevarant" (2014.), "Zakoni granice" (2012.), "Vladar sjena" (2017.), "Terra Alta" (2021), "Neovisnost" (2022.) te "Dvorac Modrobradoga" (2024.). Živi i piše u Barceloni.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –