Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jennette McCurdy

Drago mi je da je Mama mrtva

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Hana Samaržija
  • 02/2024.
  • 300 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533586625
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Što ako naši roditelji nisu oni koji nas štite, nego nas nepovratno uništavaju? Možemo li se ikada osloboditi njihove manipulacije i ucjena? Možemo li izabrati ne oprostiti im?

Majka je na samrti, a shrvana Jennette govori joj da je napokon jako mršava, kako je ona uvijek željela. Ako je to ne probudi iz kome, može li išta?

Na prvu audiciju majka ju je odvela kada je imala šest godina. Šminkala ju je, izbjeljivala joj zube, bojila kosu i trepavice, a kad je imala dvanaest, natjerala ju je da gladuje kako bi ostala dovoljno malena za dječje uloge. Tuširala ju je do njezine šesnaeste. Jennette je tjeskobna, osjeća sram i prezire samu sebe. Bori se s anoreksijom, prejedanjem i bulimijom, zbog koje joj počinju ispadati zubi. Kada majka umre od raka, ona napokon uzima život u svoje ruke. Kreće na terapije, prestaje se baviti glumom. Započinje put oporavka.

Jeanette McCurdy, glumačka senzacija popularne Nickleodeonove serije "iCarly", napisala je potresnu priču o uspjehu. Ne, ona nije ostala žrtva. "Drago mi je da je Mama mrtva" bez patetike, duhovito, s mnogo hrabrosti i lucidnosti odgovara na pitanje može li nas smrt bliske osobe osloboditi.

Zadivljujuće smiješno i empatično. - The Washington Post 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –