Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Joseph P. Farrell

Geni, divovi, čudovišta i ljudi: elite koje su preživjele kozmički rat i njihovi skriveni planovi

  • Nakladnik: AGM
  • Prijevod: Alenka Mirković-Nađ
  • 08/2014.
  • 288 str., meki uvez
  • ISBN 9789531744447
  • Cijena: 17.25 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Kako pronaći suvislo zajedničko objašnjenje za drevne tekstove, suvremenu genetiku, legende o čudovištima i divovima, fosile, podrijetlo čovjeka i pokušaje pojedinih religija da sve to zamagle? Kako sve to sintetizirati? Je li uopće moguće u istome dahu govoriti o divovima, čudovištima, drevnim tekstovima i evoluciji?

Svatko iole pametan složit će se kako s našim standardnim modelom povijesti nešto nije u redu, posebice što se zalazi dalje u povijest. Jedino je pripadnik sveučilišne akademske zajednice, primjerice, u stanju povjerovati da je čovječanstvo postojalo kojih 150 000 godina i nije se bavilo ničim doli lovom i sakupljanjem, a onda posve nenadano, bez objašnjiva razloga, odlučilo ni iz čega izmisliti civilizacije poput sumerske (i svih njezinih mezopotamskih izdanaka) i egipatske, prihvatiti se izgradnje monumentalnih zigurata i piramida, izmisliti kalendare, poljoprivredu, kotače, pismo, matematiku, glazbu, astronomiju, bankarstvo a možda i elektricitet, kako dokazuje tzv. bagdadska baterija. 


Ova knjiga pretpostavlja da se unutar našeg solarnog sustava vodio nekakav veoma drevni "kozmički rat" I da ga je vodila civilizacija međuplanetarnog dosega. Taj rat bio je toliko destruktivan da je civilizacija koja ga je vodila bila gotovo zbrisana no za sobom je ostavila preživjele elite koje su, kako god su znale i umjele, trebale skupiti njezine ostatke i započeti dugi, spori povratak. Kao i sve elite, i ove su imale određene planove, od kojih je neke valjalo pokrenuti odmah kako bi se osigurao njihov i opstanak čovječanstva, a neke su bile dugoročnije naravi, poput pokretanja civilizacije u postupnim koracima natrag do vrhunca tehnoloških i znanstvenih postignuća sličnog onom predratnom. Da bi bilo koja od tih elita funkcionirala s tako dugoročnim ciljevima, nužno mora djelovati ne samo koordinirano već i u vremenskom kontinuitetu i tijekom cijele povijesti. Te su elite hladno i proračunato potajice radile na uzdizanju i uništavanju cijelih civilizacija, kako bi postigle svoj osnovni cilj: ponovnu uspostavu globalne civilizacije. Taj cilj valjalo je dostići ako se čovječanstvo namjeravalo vratiti zvijezdama i obnoviti vezu sa dijelovima čovječanstva iz doba prije Kozmičkog rata – svojim "rođacima" – s kojima je izgubilo kontakt.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –