Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Stephen King

Kletva

  • Nakladnik: Zagrebačka naklada
  • Prijevod: Mario Jović
  • 11/2014.
  • 320 str., meki uvez
  • ISBN 9789532521603
  • Cijena: 15.93 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

 

Prvi put objavljen pod imenom njegova alter ega, Richarda Bachmana, "Kletva" je jedan od najboljih romana Stephena Kinga. To je, prije svega, psihološka studija o tome kako ljudski um može biti opsjednut toliko da promijeni i samo tijelo.

Priča je to o čovjeku čiji se život nepovratno mijenja nakon što je na njega bačena kletva. King nam ponovno pokazuje da je najbolji kada treba tkati priču od općeljudskih tema poput krivnje, odgovornosti, osvete, predrasuda, prijateljstva, ljubavi... u napeti nadnaravni triler.


***


Stephen King napisao je preko četrdeset romana i oko dvije stotine priča. Dobio je više književnih nagrada: World Fantasy Award, nekoliko Bram Stoker Award, O. Henry Award. Godine 2003. dodijeljeno mu je odličje Nacionalne zaklade za knjigu za istaknuti doprinos američkoj književnosti.

Tijekom razdoblja od 1966. do 1973., prije no stoje objavio remek djelo Carrie, Stephen King pisao je pod dva imena.

Pod pseudonimom Richard Bachman King je pisao horror priče za časopise nakon kojih je uslijedio niz romana koji su prvi put objavljeni početkom 1980-ih u zbirci "The Bachman Books". Nakon objavljivanja njegovog idućeg romana "Kletva" pod istim seudonimom čitatelji su shvatili kako je Richard Bachman u stvari Stephen King.

Bachman je "umro od raka pseudonima", ali 1995. pojavljuju se "Stegovnici" i objavljeni su zajedno s "Očajavanjem" Stephena Kinga. "Blaze", karika koja nedostaje u Kingovom opusu posljednji je roman apisan tijekom Bachmanove rane faze, otkriven je i objavljen 2007. godine.

Na temelju dva Bachmanova romana, "Kletva" i "Trkač", snimljeni su i filmovi.

 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –