Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Stephen King Owen King

Uspavane ljepotice

  • Nakladnik: Znanje
  • Prijevod: Damir Biličić
  • 06/2019.
  • 736 str., meki uvez
  • ISBN 9789533438269
  • Cijena: 22.43 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Što bi se dogodilo kad bi sve žene zauvijek zaspale? U budućnosti koja je toliko stvarna i bliska da bi mogla biti i sadašnjost, nešto se čudno događa sa ženama širom svijeta. Padaju kao žrtve virusa spavanja: kada zaspu, obavija ih ljepljiva bijela čahura nalik na šećernu vunu. Ako ih netko probudi, ošteti ili ukloni tu gotovo prozirnu koprenu, žene postaju nevjerojatno nasilne. A dok spavaju, odlaze na neko drugo, ljepše mjesto gdje vladaju harmonija i mir.

Taj virus širi se i u Doolingu, gradiću u Zapadnoj Virginiji. Uskoro njime bivaju zaražene i zatvorenice tamošnjeg ženskog zatvora, sve osim zagonetne Eve ili Evie, koja kao da je imuna na blagoslov ili prokletstvo bolesti spavanja. Je li ona medicinski fenomen ili demon kojeg treba ubiti? Preostali muškarci iz Doolinga okreću se jedni protiv drugih i obuzeti primarnim nagonima formiraju ratničke skupine: jedni žele ubiti Evu, drugi je žele zaštititi, a treći samo koriste nastali kaos za svoje sebične ciljeve…

Bogata mašta Stephena Kinga jednostavno je neiscrpna.
The New York Times Book Review

Stephen King dokazuje kako izvrsna priča može obuzeti čovjeka i njegovu maštu toliko da svijet počne gledati na posve drugačiji način.
Portland Press Herald

Stephen King ponajprije je vrhunski pripovjedač koji spretno balansira priču gotovo do nepodnošljive napetosti.
Milwaukee Journal Sentinel

Stephen King jednostavno je vrhunski majstor pera.
The New York Times

Epsko, ambiciozno djelo… Owen King raspolaže neodoljivom energijom i naklonošću prema ljudima.
The New York Times Book Review

Owen King kao rijetko tko razumije mračnu stranu našeg svakodnevnog života i posjeduje jedinstven umjetnički senzibilitet.
The Washington Post Book World

I uza sav vatromet nevjerojatne mašte, Owen King nikada ne zaboravlja da nam treba ispričati važnu i dirljivu priču.
Anthony Doerr

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –