Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dragica Kozarić-Kovačić

Forenzička psihijatrija

  • Nakladnik: Medicinska naklada
  • 12/2005.
  • 337, meki uvez
  • ISBN 9531762627
  • Cijena: 250.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Budući da je forenzička psihijatrija granično područje između psihijatrije i prava, ova je knjiga nastala u suradnji psihijatara i pravnika. Iako je knjiga ponajprije namijenjena studentima krirninalistike, Fakulteta edukacijsko rehabilitacijskih znanosti, studentima medicine i prava, mogla biti korisna i stručnjacima drugih profesija koji u svojem radu dolaze u doticaj s mentalno poremećenim osobama, zakonom ili zločinom, kao što su psihijatri, psiholozi, socijalni radnici, sociolozi, kriminolozi, pravnici itd.

Namjera je autora ove knjige upozoriti na one aspekte duševno poremećenih osoba koje imaju značenje u kriminalitetu, vrste kriminala takvih osoba, a i njihovo forenzičkopsihijatrijsko značenje. Isto su tako ukratko opisane i metode liječenja mentalno poremećenih osoba.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –