Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Niko Zurak

Arhetip granice

  • Nakladnik: Medicinska naklada
  • 07/2013.
  • 136 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531765534
  • Cijena: 147.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Koncept arhetipa granice... koji je u potpunosti autorov izvorni koncept... zbog svoje potkrijepljenosti rezultatima modeme neurofiziologije i psihologije percepcije predstavlja potencijalni doprinos samom empirijskom utemeljenju i razumijevanju naravi arhetipova posve općenito...

Tome svakako ide u prilog i činjenica da je pristup kojega autor dosljedno njeguje od uvoda, preko rasprave pa sve do pogovora prikladan i za stmčno i za opće intelektualno čitateljstvo... djelo se može čitati i samostalno i kao doprinos razumijevanju neurofiziološkeg holizma i/ili kao uvod u ideje dubinske psihologije C. G. Junga ... i kao djelo koje na šavu između toga dvoga gradi temelje jednog posve novog i iznimno zanimljivog podmčja transdisciplinarnog istraživanja.

Boris Kožnjak 

 

Misao vodilja ovog originalnog znanstvenog djela jest da je u holističkom pristupu razumijevanju kompleksnosti ljudskog mozga proširenjem Jungova arhetipskog koncepta idejom protoarhetipa granice moguće naći tumačenja zajedništva percepcije, jezika, govornih funkcija i kognicije. Iz arhetipa granice diferencijacijom nastaju ... matematički, biološki, psihološki i sociološki arhetipovi. U potencijalu diferencijacijskog kapaciteta arhetipa granice kriju se mogućnosti evolucije svih podračja prirodnih i humanističkih znanosti, društvenih odnosa, ali i umjetnosti...

Jednostavni, elegantni dokaz geneze arhetipske slike granice u nesvjesnom dijelu vidne perceptualizacije je izvorno znanstveno otkriće.

Željka Petelin Gadže

Niko Zurak je liječnik specijalist neuropsihijatrije, umirovljeni profesor neurologije i medicinske etike Medicinskog fakulteta sveučilišta u Zagrebu, znanstveni savjetnik.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –