Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tomislav Zagoda

Krizni put Gustava S.

  • Nakladnik: Znanje
  • 08/2016.
  • 184 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533433929
  • Cijena: 99.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Iza naslova "Krizni put Gustava S." krije se duhoviti dnevnik jednog zagrebačkog maturanta koji muku muči sa svojom zelenookom djevojkom Bugom Toplak. Ona je ekološka amazonka koja želi spasiti svijet, a on želi samo jednu stvar: prijeći Mažino-liniju, kako naziva gumicu na njezinim gaćicama.

Ona prosvjeduje protiv krupnog kapitala i svake nepravde, a on piše debeo hrvatski roman, razmišlja o svrsi umjetnosti, a u slobodno vrijeme popravlja prastari renolček u radionici luckastog Tomice Habeka koji se razbacuje pričama o svojim seksualnim vratolomijama. No, ona upoznaje Ernesta, zgodnog vegetarijanca valovite kose, a on skrivene čari neugledne knjižničarke Bibe.

U čemu je onda tajna veza između te gorljive aktivistice i mladog umjetnika? Može li takav esteta završiti kao anarhist koji noću ispisuje grafite po HNK?

Može. Zašto?

Tomislav Zagoda rođen je 1970. u Zagrebu. Napisao je zbirku priča "Nek bude kaos" i roman "Balada o Buginim gaćicam"a za koji je dobio nagradu Grigor Vitez. Autor je brojnih scenarija za dječji program HTV-a (Žutokljunac, Čarobna ploča, Prijatelji i dr.). Sva su njegova djela prožeta humorom jer misli da je humor najinteligentniji oblik otpora ljudskoj gluposti i svim životnim nedaćama.

Roman "Krizni put Gustava S." nastavak je romana "Balada o Buginim gaćicama".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –